Cuma, Nisan 19, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriETO Başkan adayı Ahmet Çetin emin adımlarla ilerliyor

ETO Başkan adayı Ahmet Çetin emin adımlarla ilerliyor

-

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 7 Ekimde yapılacak olan Edremit Ticaret Odası (ETO)  başkanlık seçimleri öncesinde kulisler oldukça hareketli.

İki adayın yarışacağı seçimlerinde başkan adaylarından biri olan iş insanı Ahmet Çetin oldukça iddialı adımlarla yoluna devam ediyor.

Bugün Güre mahallesinde bir termal otelde gazetecilerle bir araya gelen Çetin, “Sarı” renkteki listesini basına tanıttı.

ETO Başkan Adayı İş insanı Ahmet Çetin, Edremit Ticaret Odası’nın 7 Ekim günü yapılacak seçimlere ekibi ile beraber aday olduğunu açıkladı.

105 Yaşında koca bir çınar olarak nitelendirdiği Edremit Ticaret Odası’nın bölge için önemine değinen Çetin şöyle konuştu: “Bu kadim şehrin, Kazdağları’nın, Körfezimizin, Zeytinimizin bekçisi ve koruyucusu, değerli ticaret mensuplarının çok kıymetli kuruluşu, Edremit Ticaret Odası’nın yönetimine talip olmanın heyecanını ve onurunu yaşıyoruz.”

Değerli ve özel kuruluşta daha önce görev alan tüm meclis üyelerine, yönetim kurulu üyelerine, meclis ve oda başkanları ile tüm yönetimler boyunca çalışan oda personeline hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Ahmet Çetin, “Güçlü ekip, güçlü temsil, marka şehirler” sloganı ile çıktıkları yolda oda ve şehirleri en iyi şekilde temsil etmek, ticaret mensuplarının ve şehirlerin sorunlarını en yakından takipçisi olmak, bu sorunları giderebilmek ve şehirlerin etkin tanıtımlarını yaparak hem ticari anlamda zengin, hem de sosyal ve kültürel anlamda değerli kılabilmek adına bu göreve talip olduklarını söyledi.

Edremit ve Havran’ın Kazdağları’nın eşsiz güzellikleri ile çevrelenmiş, tüm güzellikleri bir arada bulunduran, zeytin, zeytinyağı ve temiz havası ile ünlü kadim şehirler olduğunu ifade eden Ahmet Çetin: “Dünyanın en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği, mitolojisi ile termal kaynakları ile temiz denizi ile ünlü bu şehirleri tanıtmak ve dolayısıyla iş yapan, emek harcayan, ter akıtan, yatırım yapan iş insanlarımızın bu zenginlikten daha fazla faydalanmasını sağlamak en büyük amacımız.” diye konuştu.

Zeytin, turizm ve gastronomi üçgeninin mutlaka kurulacağını vurgulayan Ahmet Çetin şunları kaydetti:

“Buradan yola çıkarak Zeytinimizin ve Zeytinyağımızın tanınması ve üreticilerimizin markalaşması, markalarımızın pazar bulması konusuna tam destek vereceğiz. Bu konuda daha önceden yapılmış olan “Coğrafi İşaret” uygulamasına devam edilecek ve daha yaygın kullanımı için etkin çalışılacaktır. Geçmiş yönetim tarafından kurulan “Zeytinyağı tadım komisyonu” aynen devam edecek ve yaptıkları çalışmalar desteklenecektir. Edremit Körfezi Kuzey Ege’nin Turizm Merkezidir. Özellikle yaz ayları ile sınırlı olan turizm hareketini tüm yıla yayabilmek adına tanıtım desteğinin yanı sıra kültürel ve arkeolojik çalışmalara tam destek olacağız. Tur firmalarını geçiş yeri olan bölgemizi, uğrak yeri yapmak turizm zenginliğini arttırmak için çabalayacağız.”

Turizm sektörünün vazgeçilmez bir parçası da gastronomik faaliyetler olduğuna işaret eden Çetin: “Bu alternatif turizm türü desteklenerek yöresel lezzetlerimizin tanıtımına önem verilecektir. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Organize Sanayi Bölgesi ve Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi gibi büyüyen ve ihtiyaçları artan şehrimizin kalkınması için önemli olan projeleri doğa ve çevre şartlarını da gözeterek ilgili sektörler ve sivil toplum örgütlerinin de görüşlerini alarak destekleyeceğiz. Şirketlerimizin ve işletme sahiplerimizin KOSGEB, TKDK ve IPARD gibi destek kuruluşlarından faydalanabilmeleri için odamız bünyesinde destek masası kuracağız. Ayrıca diğer eğitim faaliyetleri ile ilgili hizmetlere on-line ve yüz yüze olarak devam edeceğiz.” Açıklamasını yaptı.

Genç girişimcilere ve özellikle kadın girişimcilere odanın imkanlarını sonuna kadar kullandıracaklarını dile getiren Çetin şu şekilde konuştu: “Tüm bu faaliyetlerin yanı sıra özellikle gelişen büyüyen bölgemizde ara eleman ve kalifiye çalışan ihtiyacını karşılamak adına “Edremit Ticaret Odası Meslek Lisesi” yapmak en önemli hedeflerimizin biri. Meslek Komitelerimizi aktif çalıştıracağız. Komitelerimiz üyelerimiz ile iletişim içerisinde olacak, değerli görüşlerini dikkate alıp sorunları tespit edip gidermek için tüm gücümüzle çalışıp lobi faaliyetleri ile çözüm bulacağız. Özellikle GMKA ile aktif çalışarak yeni projeler noktasında destek alacağız. ETO Sanat Galerisi, ETO Butik Kongre Merkezi gibi önemli alanları şehrimize kazandıracağız. Tüm çalışmalarımızda Mülki İdarelerle, Yerel Yönetimlerle, Sivil Toplum Kuruluşları ve Bölgemizdeki diğer Ticaret Odaları ile mutlak iyi iletişim içerisinde karşılıklı görüş alışverişinde olacağız.”

“Ben ve ekibin Edremit için, Havran için çok heyecanlıyız.” Diyen Ahmet Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: “Genç ve başarılı iş adamları ile tecrübeli ve değerli, Edremit ve bölgemiz için yıllarını harcamış iş adamı arkadaşlarım ile beraber Edremit Ticaret Odasını Yönetmeye talibiz. Bunu başarabilecek bilgi birikimi ve tecrübeye sahibiz. Edremit ve Havran ticaretine yeni bir soluk için, marka şehirler için, güçlü ekip ve güçlü temsil için tüm meslek gruplarına da sarı listeye desteğinizi bekliyoruz. Hepinize katılımlarınız için çok teşekkür eder, Seçimlerin bölgemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”

ETO Başkan Adayı Ahmet Çetin’in Sarı Listesi şu isimlerden oluşuyor:

Grup (Mücevherat Finans ve Aracılık Hizmetleri Meslek Grubu)

İlker Şengül, İlyas Kemal Yaşa

Grup (Yapı İşyeri Kooperatifleri İnşaat işi ile ilgili Yardımcı Faaliyetler Meslek Grubu)

Savaş Can, Murat Kara

Grup (Yağ Gıda ve İçecek Maddeleri İmal ve Ticareti Meslek Grubu)

Bayram Kayahan, Ercan Tanuç, Fahri Şık

Grup (Giyim Tekstil Mefruşat, Dokuma, Ayakkabı ve Deri İmal ve Ticareti Faaliyetleri Meslek Grubu) Tevfik Çelik, Nefisar Ferhatoğlu,

Grup (Dayanıklı Tüketim Malları, Orman Ürünleri, Elektrikli ve Elektronik Eşya Mobilya İmal ve Ticareti Meslek Grubu)

Yarkın Pulat, Berat Ahmet Timur, Mustafa Batuhan Şahbaz

Grup (Ulaştırma, Otomotiv, Akaryakıt ve Müşavirlik Meslek Grubu)

Ahmet Çetin, Barış Sözeri, Sezgin Sönmez

Grup (İnşaat Müteahhitliği, Mühendislik, Mimarlık ve Yapı Denetim Faaliyetleri Meslek Grubu)

Rıfat Ertaş, Muhammed Erşat Babayiğit, Erkan Küçükarslan

Grup (Konaklama, Lokanta ve Turizm, Eğlence, Şans Oyunları ve Spor Faaliyetleri Meslek Grubu) Atamer Ulusoy, Mustafa Halit Karadut, Fatih Ergün

Grup (Tarım ve Hayvancılık Faaliyetleri Meslek Grubu)

Emre Akdoğan, Cüneyt Paksoy

Grup (Bilgisayar, Telekomünikasyon, Basın Yayın, Kırtasiyecilik, Eğitim ve Reklamcılık Faaliyetleri Meslek Grubu)

Kıvanç Dağ, Efraim Altay

Grup (İnşaat Malzemeleri, Hırdavat ve Metal, PVC, Makine Ekipmanları, Madencilik Meslek Grubu) Serkan Aksu, Bekir Uyanık, Mustafa Solakoğlu,

12 Grup (Kozmetik, Sağlık ve Hizmet Faaliyetleri Meslek Grubu)

Özlem Arslan Cebeci, Gökhan Yeler, Alper Kahraman

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete