Perşembe, Nisan 25, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriKadına Yönelik Şiddet Olaylarının Önlenmesine Yönelik Çalışmalar Değerlendirildi

Kadına Yönelik Şiddet Olaylarının Önlenmesine Yönelik Çalışmalar Değerlendirildi

-

Vali Hasan Şıldak başkanlığında kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yapılan çalışmaların güç kazanması için; yürütülen, planlanan ve uygulanacak faaliyetler geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.

Kurumlar arası işbirliğinin en üst noktada sağlanması ve toplumun tüm kesimlerinin mücadele sürecine dahil edilmesiyle uygulanacak önleyici çalışmalar, küresel ölçekli bir sorun olan aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede hassasiyeti arttıracak. Kadına yönelik şiddette sıfır vaka hedefiyle yola çıkan ve Vali Şıldak’ın yakın takibiyle sürdürülen çalışmalarda şiddet olaylarının en alt seviyeye indirilmesi amaçlanıyor.

Balıkesir Ögretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda Vali Yardımcısı İrfan Demiröz ailenin korunması, kadına karşı şi̇ddeti̇ önlenme
i̇ş ve işlemlerinde kuruluşların mevcut durumu ile analizi hakkında bilgi veren bir sunum yaptı. Vali Yardımcısı Demiröz sunumda kadına yönelik şiddet istatistikleri, alınan tedbir kararları, olayların analizleri, bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İl genelinde şiddeti önleyici çalışmaların sürdürülebilirliğinin sağlanması, koordinasyon ve işbirliğinin arttırılması için oluşturulan önerileri aktardı.

Toplantıda ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinasyonuyla kadına yönelik şiddetle mücadelede ortak hedef ve faaliyetlerin belirlenmesi amacıyla hayata geçirilen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planları” kapsamında yapılan ve planlanan çalışmalar değerlendirildi. Mücadeleyi güçlendirmek ve sıfır vaka hedefine ulaşılmak için ‘Tek Tuşla Şiddetin Karşısında Kadınların Yanında’ sloganıyla yola çıkan “KADES” uygulamasının bilinirliğinin arttırılması için yapılan çalışmalar, erkek ve kadınlara yönelik eğitim faaliyetleri, vatandaşların yoğun olduğu alanlarda bilgilendirme yapılacak stantların açılması, broşür dağıtılması, afiş/pankart asılması gibi çeşitli toplumsal farkındalığı üst noktaya taşıyacak faaliyetlere devam edilmesine karar verildi. KADES uygulamasının yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Balıkesir genelinde 224 bin 283 kişiye bilgilendirme yapıldığı ve 52 bin 347 kişinin ise akıllı telefonlarına uygulamayı indirmelerinin sağlandığı ifade edildi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete