Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriEDREMİT KÖRFEZİ'NDR YERLİ VE MİLLİ OTOBÜSLER YOLCU TAŞIYACAK

EDREMİT KÖRFEZİ’NDR YERLİ VE MİLLİ OTOBÜSLER YOLCU TAŞIYACAK

-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, araç filosuna kattığı tamamen yerli ve milli üretim olan 25 yeni otobüs ile Edremit Körfezi’nde hizmet vermeye başladı.

Edremit, Havran, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde toplu ulaşımın da kullanılacak otobüslerin hizmete sokulması dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz:, yerli üretim olan Otokar Marka Centro model araçları ilk alan belediye olduklarını söyledi.

Yılmaz tanıtım töreninde yaptığı konuşmada: “Körfez bölgemizde arazi şartları küçük otobüslere uygun olduğu için ebadı küçük otobüsleri tercih ettik. Ne otobüs kadar büyük ne de minibüs kadar küçük, arada bir araç aradık. Araştırmalarımızı yaparken Otokar imdadımıza yetişti. Engelli uyumlu ve Euro 6 olması da ayrı bir tercih sebebimiz oldu. Sürdürülebilir toplu ulaşım hizmetlerimizin kalitesini daha da artıracağız. Araçlarız şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Yılmaz, bu araçlarda 65 yaş üstü, engelliler, şehit ve gazi yakınlarının ücretsiz taşınacağını da söyledi.

6.6 metre uzunluğunda ve 18 oturan 19 ayakta olmak toplam 37 yolcu kapasitesine sahip otobüslerin hizmete girmesi dolayısıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, ilk test sürüşünü yaptı.

Euro 6 motora sahip otobüslerin benzinli araçlara göre yüzde 30 oranında yakıt tasarrufu sağladığı ve yüzde 25 daha az karbondioksit salımı yaptığı bildirildi.

Programa, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Halil Görmen, Otokar temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete