Home Editörün Seçtikleri Türk işçinin naaşına Yunanistan aylarca el koydu

Türk işçinin naaşına Yunanistan aylarca el koydu

0
176
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yunanistan´da vefat eden Türk işçi 2 buçuk ay sonra memleketinde defnedildi

Balıkesir´in Havran ilçesinden 2018 yılında Yunanistan’a çalışmak üzere giden ve Eylül ayında Atina kentinde bir kavgada öldürülen Akın Özgün’ün cenazesi yaklaşık 2 buçuk ay boyunca Yunan makamları tarafından ailesine teslim edilmedi.

Türkiye´nin girişimleri sonucu yurda getirilen Özgün´ün naaşı bugün memleketi Balıkesir’in Havran ilçesindeki Eybak Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Özgün´ün naaşı Havran Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Maktulün ağabeyi Murat Özgün, cenazenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin cenazesinin Yunanistan makamlarınca morg ücreti alınmadan kendilerine teslim edilmediğini ve 40 gün süren mücadelenin ardından cenazelerini teslim alabildiklerini söyledi.

Özgün: “Hepsinden Allah razı olsun. Allah razı olsun. Önce Allah, sonra Cumhurbaşkanımız ve değerli büyüklerimiz en azından bizim acımızı azaltmak için cenazemizin Türkiye´ye dönmesini sağladı. Hepsinden Allah razı olsun. Kardeşim Yunanistan´a çalışmak için gitmişti. Orada çalıştığı yerde talihsiz bir olay oldu. Kavgada kardeşim vefat etti. Yanında çalışan arkadaşları bize haber verdi. 40 gün gibi bir zaman geçti. 40 günlük bizim verdiğimiz mücadeleyle kardeşimizi buraya, kendi. vatanımıza, kendi toprağımıza getirdik.” dedi.

Özgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve cenazenin Yunanistan´dan ülkemize getirilmesini sağlayan Balıkesir Milletvekillerine de teşekkür etti.