Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriSUYA YÜZDE 50 İNDİRİM İSTEDİLER

SUYA YÜZDE 50 İNDİRİM İSTEDİLER

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı, BASKİ önünde toplanarak su faturalarının yüzde 50 indirilmesi için eylem yaptı.

-

CHP’lilerin ve bazı vatandaşların da katılarak destek verdiği eylemde yapılan basın açıklamasını İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, seslendirdi.

Başkan Özcan, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz son bir yıllık süreçte su tarifesi, kademe ve fiyatlarında halkımızı mağdur edecek şekilde su tüketim fiyatlarına büyük zamlar yapıldığı bilinmektedir. Bu durum partimizin Büyükşehir Meclis Üyelerimizce önerge verilerek defalarca Büyükşehir Meclisinde gündeme getirilmiştir. Ülkemizdeki Büyükşehir Belediyeleri içerisinde suyu halkına en pahalı satan belediye Balıkesir Büyükşehir Belediyesidir. Dolayısıyla bizler suyu en pahalı olarak kullananlarız” dedi.

Ankara Belediyesi’nde suya yüzde 50 indirim kabul eden AK Partililerin, söz konusu kendi belediyeleri olduğunda bu indirimden kaçtığını savunan Özcan, “Partimizin Büyükşehir Meclis Üyelerimizce Ekim Ayındaki meclise su tarifesi, kademe ve fiyatlarında yüzde 50 indirim yapılması için bir önerge verilmiş, ama ne yazık ki önergemiz gündeme bile alınmamıştır. Kasım ayında da aynı önergeyi meclise sunmak istedik. Ancak AKP Büyükşehir Yönetimi zorbalıkla toplantı salonunu terk etmiş, ısrarlarımızın sürmesi üzerine salonun ışıkları kapatılmıştır. Halkın temsilcisi olan meclis üyelerimize karşı böyle bir zorbalık uygulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a seslenen CHP Edremit İlçe Başkanı Özcan, “Sayın Yücel Yılmaz, biz halkın temsilcileriyiz, siz de bu halka hizmet etmek için seçilmiş belediye başkanısınız. Halktan korkmayın, halkın sesine kulaklarınızı tıkamayın. Siz salonu terk ederseniz, salonun ışıklarını kapatırsanız, biz de size aynı talebimizi alanlardan haykırırız. Saraylar sizin olsun, alanlar bizindir, alanlar halkın haklı mücadelesinindir.  Sayın Yücel Yılmaz, salonda bizi dinlemediniz, biz de buradan sesleniyoruz.

Halkımızın yararına olarak su tarifelerinde Aralık Ayından itibaren yüzde 50 indirim yapılarak, fiyatın sabitlenmesini, her ay otomatik olarak yapılan aylık tüfe oranındaki gizli zammın uygulamadan kaldırılmasını, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren, zammın 2023 yılı içerisinde yılda bir defa olarak yıllık tüfe oranında artış yapılarak, yılsonuna kadar su fiyatlarının sabitlenmesini istiyoruz. Bu talebimizin tüm konutlarda, iş yerlerinde ve tarımsal sulamada uygulanmasını istiyoruz. Bizler, Edremit halkının talebi ile başlattığımız imza kampanyası sonunda toplanan suya indirim yapılamasına ilişkin halkımızın talebini biraz sonra BASKİ yetkililerine sunacağız. Büyükşehir Meclisinde de bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman halkın yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurgulayan Özcan, “Artık AKP’de biliyor ki yolun sonu görünüyor. İnanıyoruz ki, AKP gidecek halk kazanacak. 2023 seçimlerinde AKP kamburunu sırtımızdan atacağız. 2024 yerel seçimlerinde de Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde Cumhuriyet Halk Patisi bayrağını dalgalandıracağız. Aydınlık günler için, halkın refahı için, tekrar Atatürk Cumhuriyeti için, demokratik parlamenter sistem için; geliyor gelmekte olan” diye konuştu.

Özcan, vatandaşlardan, son gelen su faturalarını saklayarak daha sonra gelecek olan faturalarla karşılaştırma yaparak a5radaki açık gizli zammı takip etmelerini istedi. 

Basın açıklamasının ardından CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, beraberindekilerle birlikte BASKİ’ye yazdıkları yaklaşık 5 bin imzalı indirim talebi içeren dilekçeyi yetkililere teslim etti.

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi. (BASKİ) yetkilileri de  teslim aldıkları dilekçeyi işleme koyarak merkeze göndereceklerini bildirdi. 

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete