Perşembe, Mart 28, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriYELKEN'DE ILCA 1. AYAK VE MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ AYVALIK'TA BAŞLADI

YELKEN’DE ILCA 1. AYAK VE MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ AYVALIK’TA BAŞLADI

-

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Yelken Ligi ILCA 1. ayak yarışları, Ayvalık’ta başladı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in büyük uğraşlar sonucu kente kazandırdığı, Ayvalık Belediyesi destekleriyle Ayvalık Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen yarışlarda 51 kulüpten 188 sporcu, milli takıma girebilmek için ter döküyor.

İlk gün yarışları sonucunda ILCA 6. Sınıf yarışlarında Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Nazlı Çağla Dönertaş birinci, Deniz Dönertaş üçüncü, Galatasaray’dan Ecem Güzel ikinci, ILCA 7. Sınıf yarışlarında Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Berkay Abay birinci, Doruk Demircan üçüncü, Galatasaray’dan Umut Eyiparmak ikinci, ILCA 4. Sınıf yarışlarında Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Fahri Can Tatlıcan birinci, Tekirdağ Yelken’den Kutsal Güneş Kurnaz ikinci, Galatasaray’dan Bartu Altıntaş üçüncü oldu.

Gün boyu yarışları hakem teknesinden takip eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptığı açıklamada, “Kentimize kazandırdığımız, Türkiye Yelken Federasyonu’nun Yelken Ligi ILCA 1. Ayak Yarışları Ve Milli Takım Seçmeleri statüsündeki Ayvalık Kadar Güzel yarışlar başladı. Ayvalık Belediyesi destekleriyle düzenlenen yarışlarda, altı günlük bir seride yüzlerce yelkenliye ev sahipliği yapacağız. Türkiye’nin her yerinden gelen yaklaşık 35 takım ile 200’ün üzerinde sporcu Ayvalık’ta olacak. Olimpiyatlarda ve uluslararası alanda başarılara imza atmış birçok yelkenci, bu kez Ayvalık rüzgarında yelkenlerini açıyor. Tüm sporculara, Ayvalık Kadar Güzel bir yarış diliyorum. Hoş geldiniz, yürekten başarılar” dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu Mali ve İdari İşler Yöneticisi Kemal Almuslu, yarışların startı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür yarışların uzun süredir Ayvalık’ta yapılmadığını söyledi. İlçede yaklaşık 20 yıl aradan sonra bugün bu yarışlara start verildiğini belirten Almuslu, “Bu yüzden de çok heyecanlıyız. Bu organizasyon kolay olmadı. Arkada ciddi bir ekip var. Bu organizasyona katkı veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de Türkiye’nin en iyi yelkencilerini yetiştiren Ayvalık’ta yelken sporunun bir süredir pasif hale geldiğini dile getirerek “Ayvalık’ta bu sporu daha da hareketli hale getirmek ve ilerleyen süreçte uluslararası alanda su sporları etkinliklerini ilçemizde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. O konuda iddialıyız.” ifadelerini kullandı. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ise yarışlara ciddi bir katılımın olduğuna dikkati çekerek, “Burada daha fazla yarışların yapılmasını istiyoruz. Çünkü Ayvalık bu alanda çok özel bir yer” şeklinde konuştu.

Yarışlar 2 Aralık’ta sona erecek.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete