Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriKuva-yı Milliye Anıtı, gece saatlerinde tahrip edildi

Kuva-yı Milliye Anıtı, gece saatlerinde tahrip edildi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde gece saatlerinde "Kuva-yı Milliye Anıtı" kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi.

-

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre; “Kuva-yı Milliye Anıtı” kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Saldırıyı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 3 etaptan oluşan Kuva-yı Milliye Anıtı’nda yer alan Atatürk kaidesinin altındaki tabelaların ve aydınlatma armatürlerinin sökülerek çalındığı görüldü.

Açıklamada ayrıca: “Karaağaç cephesinden Uludağlı Recep onbaşının at üzerinde vurulmuş halinin tasvir edildiği, Burhaniye Kuva-yı Milliyeci Efeleri Borazan Çavuş, Hasan Efe ile Kadir Efe’nin heykelleri ve Mustafa Kemal Atatürk, 172. Alay Komutanı Ali Çetinkaya, Kuvayı Milliye Merkez Heyeti üyesi Pelitköylü Mehmet Cavit’in heykellerinin bulunduğu Kuva-yı Milliye Anıtı’nın bazı parçaları yapılan çirkin saldırıda parçalandı, çevresindeki mermer plakalar tahrip edildi.” ifadeleleri kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen belediye başkanı Ali Kemal Deveciler: “Tarihle sorunu olanlar, ecdatlarının canını hiçe sayanlardır. Bu topraklar Kuva-yı Milliye’nin en önemli yerleridir. Bu cesur vatanı için tereddütsüz canını yok sayan Kuva-yı milliye kahramanlarımıza yapılan bu menfur saldırıyı kınıyor ve sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılacaklarını umuyorum. Biz Belediye olarak suç duyurumuzu gerekli mercilere yaptık.” dedi.

Deveciler, bu utanç verici olay sonrası en kısa zamanda anıtın tekrar yenileme çalışmalarına başlayacaklarını ve çirkin saldırıyı kınadığını bildirdi.

Kuva-yı Milliye Anıtı, 2008 yılında heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından yapılmıştı.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete