Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün Seçtikleri Termal tesislerde yılbaşı hazırlıkları sürüyor

 Termal tesislerde yılbaşı hazırlıkları sürüyor

-

Yılbaşı dolayısıyla yerli turist yoğunluğu yaşanması beklenilen Edremit’teki termal tesislerde hazırlıklar devam ediyor.

Kuzey Ege’nin turizm merkezlerinden Edremit ilçesindeki termal tesislerin, her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da çok sayıda yerli turisti ağırlaması bekleniyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Balıkesir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Fatih Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada yeni yılın yaklaşmasıyla otellerde doluluk oranlarının artmaya başladığını ifade etti.

Ergün, tesislerde müzikli programların olması, yıl başının hafta sonuna denk gelmesi dolayısıyla işletmelere rezervasyon taleplerinin geldiğin, belirtt.

Ergün: “Bölgemizin termal turizm bölgesi olması bu anlamda talebi daha da arttırdı bölgemizde. Hafta sonuna denk gelmesi, iki günlük paket programlarda ciddi bir yoğunluk sağladı. Bunun yanı sıra Assos ve Troya Tünellerin yapılması, yine Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanmış olması yabancı turistlerin de bölgeye ulaşımında rahatlık sağladı.” dedi.

Ergün, özellikle Bulgar vatandaşların hem Çanakkale’ye hem körfeze yoğun ilgisi olduğunu dile getirerek yeni yıla Ege’nin, turizm anlamında çok büyük bir etkiyle, güzel potansiyeliyle gireceğini söyledi.

Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, 2022’nin son günlerinde özellikle Kuzey Ege’nin incisi pozisyonundaki Edremit’te otellerin ciddi bir hazırlık içerisinde olduğunu anlattı.

Edremit’in özellikle son dönemlerde termal turizm anlamında çok anlamlı ataklar yaptığını kaydeden Çetin: “Altınoluk bölgesi, Güre bölgesi ve Edremit’in özellikle merkez bölgesindeki termal oteller çok ciddi hazırlık içerisinde. Termal otellerimizin misafirlerimize 2022 den 2023’e geçerken önemli hizmetler verme aşamasında çok istekli olduklarını görüyorum. Bu yüzden Edremit Körfezi’miz ve Kuzey Ege’nin incisi Edremit termal turizmle ilgili misafirlerimizi yılbaşına bekliyor.” diye konuştu.

Termal turizm haricinde bölgede Kazdağları’nın son dönemde yeni bir destinasyon olduğuna işaret eden Çetin: “Kazdağları bütün Türkiye’nin yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kazdağları’nda ki butik oteller ve yöredeki diğer otellerde yılbaşı hazırlıklarına devam ediliyor. Yeni yılda halkımızı ve bütün doğa sevenleri Edremit’e bekliyorum.” diyerek yeni yılın bütün herkese sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini temenni etti.

Edremitli tur operatörü Nevzat Ergün ise şöyle konuştu: “Malum kış sezonunda bölgemiz önemli kaynak değerimiz olan Kazdağları bölgesinde. Turistik termal otellerimiz, yukarıda dağ arasında bulunan butik otellerimizle ilgili arkadaşlarımızla görüştüğümüzde rezervasyonların özellikle iç pazarda yakın sanayi şehirlerinden Bursa, İstanbul, Ankara gibi yerlerden yoğun bir talep aldıklarını görüyoruz. Önemli olan buradaki Kazdağlarımız’da bu cazibe noktalarımızı arttırıp buralara inşallah misafirlerimizi bekliyoruz.”

– Otelimiz yüzde 100 dolu

İlçede 5 yıldızlı termal tesis işletmecisi turizmci Mehmet Öngen de yılbaşı rezervasyonlarının dolduğunu dile getirerek: “Kışın genellikle termal otellerde yoğunluk olduğu için bize ciddi bir ilgi var. Özellikle yeni yeni tanınan Güre termal turizm bölgesine büyük kentlerden ilgi git gide artıyor. Biz yılbaşında tüm rezervasyonlarımızı doldurduk. Şu an odalarımızın tamamı yüzde yüz dolu.” açıklamasını yaptı.

Termal otellere gelenlerin ortak anlayış paydasının daha çok dinlenmeye, huzura ve Kazdağları’nın muhteşem havasından yararlanmaya yönelik olduğunu söyleyen Öngen sözlerini şu şekilde tamamladı: “Muhakkak olmazsa olmaz yılbaşına eğlenceyle girilmesi gerekiyor. Bu bölgenin ve otelimizin genel konseptine uygun eğlencemiz ve harika bir yılbaşı gecesi programımız var.”

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete