Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün Seçtikleri167 kişi kutsal topraklara gitti

167 kişi kutsal topraklara gitti

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen umre ziyaretlerinin yeniden başlatılmasının ardından Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'ndan ilk kafile yola çıktı.

-

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 yılından itibaren ara verilen umre ziyaretlerinin yeniden başlatılmasının ardından 167 kişilik ilk kafile Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Koca Seyit Havalimanı’ndan kutsal topraklara yola çıktı.

Koca Seyit Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali’ne gelen kafiledekiler, burada bilet ve bagaj işlemlerini tamamladıktan sonra ihrama girdi. İhrama giren umreciler, niyet ve dua ettikten sonra uçağa binmek üzere pasaport kontrolünden geçti.

Umreye giden yolcularından Kezban Adalı, Kutsal topraklara gittiği için çok mutlu ve huzurlu olduğunu dile getirdi.

Heyecanlı olduğunu belirten Adalı: “Allah herkese nasip etsin gitmek isteyenlere. Anlatılacak bir duygu değil. Çok heyecanlıyım. Çok güzel oldu uçağın Edremit’ten kalkıyor olması. Herhangi bir zahmete katlanmadan direk buradan binip Cidde’ye ineceğiz. Oradan da Allah nasip ederse Mekke’ye iniş yapıp ibadetlerimizi yapmaya başlayacağız inşallah.” dedi.

Kafilede yer alan Kazım Karabacak da tarifsiz duygular içerisinde olduklarını söyledi.
Karabacak, İslam’ın doğuş merkezi olan topraklara, kutsal mekanlara gidecekleri için çok mutlu olduklarını ve heyecanlı olduklarını kaydederek, “Bir an önce saatin gelmesini bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle herkese Rabbim nasip ve müyesser eylesin.” diye konuştu.

Kafiledeki yer alanlardan Mustafa Önder ise, şunları dile getirdi: “Çok heyecanlıyız. dinimiz İslam dini. Onun şartların yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah ileride hacca da gideriz ama önce bir umre ziyaretimizi yapacağız. Mübarek toprakları, Peygamberimizin kabri şerifini, Kabe’yi, orada Ashab ı şerif asaflarının mezarlarını, mübarek yerleri, Uhud Dağı’nı ziyaret edeceğiz. Ailecek gidip geleceğiz. Sizlere de bol bol dua edeceğiz Edremit’e, körfeze, memleketimize, Türkiye’ye, tüm İslam alemine.”

Yaşadıkları kentten direk uçuş olmasının çok büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Önder, “Uçağa Edremit’ten bineceğiz, direk Mekke’de ineceğiz. Tekrar kısmet olursa döneceğiz. Çok büyük bir avantaj oldu. Bunu sağlayan Türk Hava Yolları’na ve hocamıza emeği geçenlere teşekkür ederiz.” açıklamasında bulundu.

Umre ziyaretini organize eden tur firmasının yöneticisi emekli din görevlisi Eyüp Patır da Koronevirüs salgınından sonra 2 buçuk sene aradan sonra 170 kişilik uçak ile Cidde’ye uçuş gerçekleşeceğini belirtti.

Edremit’ten Cidde kentine gerçekleştirilen direk uçuşun avantaj sağladığını dile getiren Patır, şunları kaydetti:

“Daha sonra da yine Medine i Münevvere’den Edremit’e uçuşumuzu direk olarak Türk Havayolları ile gerçekleştireceğiz inşallah. Yolcularımız yorulmadan en azından. rahat bir şekilde yolculuk yapıyorlar. Bizim için de insanları organize etmek güzel oluyor. İnşallah bugün gerçekleşecek olan bu yolculukta da sekizinci uçuşumuz gerçekleştirmiş olacağız elhamdülillah.”

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete