Home Çevre BUBFA öğrencileri, “Geleceğin Dönüşümü” projesi hazırladı

BUBFA öğrencileri, “Geleceğin Dönüşümü” projesi hazırladı

0
146

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) öğrencileri, elektrikli cihazların atıklarının geri dönüşüme kazandırarak doğaya zarar vermesinin önüne geçilmesi amacıyla bir proje hazırladı.

Fakültesinin 3. Sınıf Finans ve Bankacılık birinci öğretim bölümünde eğitim gören 8 öğrenci, takım çalışması dersi kapsamında “Atık madem, geri dönüştür hemen” sloganı ile “Geleceğin Dönüşümü” projesini hayata geçirdi.

Proje hakkında bilgi veren takım sözcüsü Ahmet Zambak: “Bu projedeki amacımız elektrikli atıkların hurdaya verilip dönüştürülürken doğaya zarar vermesine engel olmak. Uygun ortamlarda geri dönüştürerek hem çevremizi hem de soluduğumuz havayı temiz tutmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Zambak, takım arkadaşlarıyla okulu bünyesinde ve Burhaniye halkından kullanılmayan, bozuk durumda veya onarımı mümkün olmayan elektrikli, elektronik atıkları toplayarak çevreye duyarlı olma bilincini kazandırdıkları için gururlu olduklarını söyledi.

Gerçekleştirilen proje ile oluşan farkındalık sayesinde elektronik atıkların çevreye yaydığı zararların ortadan kalkacağına vurgusu yapıldı.

Fakültenin Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban ise proje hakkında şunları kaydetti:

“Öğrencilerimizle birlikte ‘Atık madem, geri dönüştür hemen’ sloganı ile hareket ettiğimiz bu projemizde elektrikli aletlerin yararları olduğu kadar zararı da bulunduğu mesajını vermiş olduk. Toplumda bu bilinci oluşturmak için başlattığımız proje sonucunda aldığımız geri dönüşlerle istediğimiz amaca bir nebzede olsa ulaşmanın mutluluğunu duyuyoruz.”

İlban, projeye katkı sunanlara teşekkür etti.