Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriEdremit Ziraat Odası, Genel Kurula hazırlanıyor

Edremit Ziraat Odası, Genel Kurula hazırlanıyor

-

Balıkesir’in Edremit ilçesinde faaliyette bulunan Ziraat Odası’nda genel kurul çalışmaları hızlandı.

Geçtiğimiz günlerde mahalle delegelerinin seçiminin yapıldığı Edremit Ziraat Odası, 4 şubat cumartesi gün Tuzcumurat Mahallesinde bulunan Tariş zeytinyağı Fabrikası Cevdet Ercan Toplantı Salonunda olağan gelen kurulunu yapacak.

Edremit Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz Diker, genel kurul öncesinde Kaymakam Ahmet Odabaş nezaretinde ilçe seçim kurulu gözetiminde 47 mahalledeki delegelerin seçiminin yapıldığını bildirdi.

Şubat ayının ilk haftasında odanın genel kurulunu yapacaklarını belirten Diker. “Her 4 yılda bir aralık ayında yapılan delege seçiminden sonra kazanan  47 üyeden oluşan delegemiz ilçe seçim kurulu hakimliğe tevdi edilir, bildirilir ve araştırılır, kesinleşir. Kesinleştikten sonra bu 47 kişi toplanarak Edremit Ziraat Odası Genel Kurulunu yapar. Bu genel kurulda da hakimlik nezaretinde seçim yapılır. Biz de bu vesileyle 4 Şubat 2023 Cumartesi günü saat 11.00’da Tariş’te Cevdet Ercan toplantı salonunda genel kurulumuzu yapacağız. “ dedi.

Genel kurulda hakimlik nezaretinde sandık konulduğunu dile getiren Diker şunları söyledi: “Bu sandıkta 21 asil, 21 yedek olmak üzere oda meclis üyesi seçilir. Daha sonra seçimin ikinci aşamasına geçilir. Ikinci aşamasına da seçilen bu 21 asil üye. 7 kişilik asil ve yedek yönetim kurulu üyeliğini belirler ve seçim bu şekilde sonuçlanır. Sonuçlanan seçimde seçilen yönetim kurulu üyeleri, daha sonra bir hafta içerisinde kendi organları toplanarak Oda Meclisi Meclis Başkanı’nı, başkan vekilini seçer. Yönetim kurulu da yine toplanır. Yönetim kurulu, başkan, başkan vekili, muhasip üyesini seçerek 4 yıllığına görev süresini bu şekilde tamamlamış olur.”

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete