Perşembe, Mart 28, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün Seçtikleri“Ege İhracat Buluşmaları” Balıkesir'de Gerçekleştirildi

“Ege İhracat Buluşmaları” Balıkesir’de Gerçekleştirildi

Vali Hasan Şıldak Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Balıkesir Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Ege İhracat Buluşmaları” programına katıldı.

Şıldak, “Sanayideki Gelişmeler Beklentilerimiz ve Hedeflerimiz Arasında”

Balıkesir’in Ege’nin yanı sıra Marmara’ya göz kırpan konumuyla ihracat faaliyetlerini gerçekleştiren önemli bir konumda olduğunu ifade eden Şıldak programda yaptığı konuşmada, “2022 sonu itibariyle ülkemizin eriştiği ihracat rakamlarına baktığımızda bir milyar dolara yaklaşan hacmi ile Balıkesir’in kendi rekorunu kırdığını gördük. Bu atılım, İlimizin sahip olduğu potansiyelin sanayi ve ticaretle daha da taçlanarak gelişim göstermesi beklentimiz ve hedeflerimiz arasındadır. İlimizde son dönemde yapılan çalışmalara baktığımızda; Balıkesir OSB’deki hamleler, İlimizin dört bir noktasında organize sanayi bölgelerimizin kuruluyor olması, sanayinin diğer sektörlerle de gelişim göstermesi ve Marmara Bölgemizde hemen deniz kıyısında bulunan alanda gerçekleştirilecek yüksek teknoloji hedefli Marmara OSB’nin ilk adımlarının atılıyor olması heyecan vericidir. Önümüzdeki günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın da katılımıyla burada 14 fabrikanın temeli atılmış olacak. Ayrıca tarımda da çok büyük hamleler görmekteyiz. Gönen İlçemizde Türkiye’nin ve belki de dünyanın en büyük topraksız tarım yapılacak örtü altı sebzeciliğin gerçekleştirileceği Gönen Tarıma Dayalı İhtisas Sanayi Bölgemiz 8 bin dekar alan üzerinde ilk kuruluş aşamalarını başarıyla geçiyor. İki ay gibi kısa bir sürede de tescil aşamasına gelmiş bulunuyor. Bütün bunlar Balıkesir’in aslında sahip olduğu güçlü kapasitenin yavaş yavaş değil hızlı bir şekilde gün yüzüne çıktığını gösteriyor. Bu gelişmelerin ihracat rakamlarına önümüzdeki yıllarda büyük oranda tesir edeceğini ve bahsedilen 1 milyar rakamının çok kısa sürede 2-3 milyar gibi rakamları göreceğini düşünüyorum. İlimizde Gümrük Müdürlüğünün kuruluşu gerçekleştirildi ve hizmet binası da 1 ay gibi bir süre içerisinde faaliyete geçecek. Gümrükleme işlemlerini altı aylık bir geçmişe dayanan bir süreçte yapar hale geldik. Bu da Balıkesir için ihracat ve ticari hamleler anlamında güzel bir gelişme olarak tarihe kayıt düşüyor. Bütün bu gelişmeleri göz önüne aldığımızda Balıkesir’in sadece tarım şehri olmayıp aynı zamanda sanayileşen ve emin adımlarla ilerleyen bir süreçte güçlü bir sanayi, madencilik ve turizm şehri olarak da her alanda gelişimini kat kat arttırarak sürdürdüğünü görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Programın Balıkesir’de de gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şıldak, “Ege İhracat Buluşmaları”nın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments