Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriEdremitli otelcilerden örnek hareket

Edremitli otelcilerden örnek hareket

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki bazı turizm işletmeleri, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından evsiz kalan depremzedelere kapılarını açtıklarını duyurdu.

İlçedeki bazı otel sahipleri Edremit Kaymakamlığı ile irtibata geçerek tesislerinde depremde evleri yıkılan depremzedeleri 2- 3 ay süreyle misafir etmek istediklerini bildirdiler.

Tadilatta olan bazı oteller, çalışmaları durdurarak odalarını depremzedelerin konaklayabilmeleri amacıyla hazır hale getirmek için kolları sıvadı.

Güre Mahallesindeki 5 yıldızlıKazdağları Ramada Termal otelin yönetim Kurulu başkanı turizmci Mehmet Özgen: “Ülkemizin yaşadığı bu büyük felakette hayatını kaybeden yurttaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. O göçük altında kalan ve hastanelerde yaralı olan kardeşlerimize de tanrı yardımcı olsun.” dedi.

Depremzedelerle aralarındaki mesafe çok uzak olsa da depremde evsiz kalan vatandaşlara otellerinin kapılarını açtıklarını duyuran Öngen: “Bu soğukta, açıkta kalanlara Kaz Dağı eteklerindeki 5 yıldızlı otelimizi açtık. Hem onların sıcacık bir ortamda fiziken rahat etmelerini sağlamak hem de o felaket ortamından biraz da olsa uzaklaşarak psikolojik durumlarına yararlı olabilir düşüncesiyle yurttaşlarımızı otelimize bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Ramada Kazdağları Termal otelin yönetim kurulu başkanı Öngen, konaklamak isteyenlerin veya yetkililerin kendilerine mail adreslerinden ve sosyal medyadaki instagram hesabından ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Öngen, deprem dolayısıyla otellerindeki bir çok eğlence programını iptal ettiklerini de bildirdi.

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği Kurucu Başkanı ve Kıtı Otel işletmecisi Turizmci Yahya Yavuz da Türk milletine ve devlete başsağlığı diledi.

Allah’ın bir daha böyle acılar yaşatması temennisinde bulunan Yavuz: “Bu deprem münasebetiyle dün itibariyle otelimizin kışlık bölümünü hemen hizmete soktuk. Bugün itibariyle de kaymakamlık, yazı işleri müdüre hanımla görüşerek otelimizi bu bölgeye gelecek olan depremzedelere açtık. Bütün hazırlıklarımızı buna göre tamamladık. En az 2- 3 ay kalacak şekilde havalar düzelinceye kadar devletimiz imkanları yaraları sarıncaya kadar misafir edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Otellerindeki tadilatı durdurarak hazırlıklara başladıklarını aktaran Yavuz şöyle devam etti: “Merkezi sistemli otelimiz kaloriferli olduğu için burada yaşam alanı da daha rahat olacağı için insanların barınması için açtık tesisimizi.”

#Balıkesir,#Edremit #Deprem #elbistan #kahramanmaraş #Otel #Depremzedeler

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments