Pazartesi, Nisan 22, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriMustafa Kut cinayetinin zanlıları yargılanıyor

Mustafa Kut cinayetinin zanlıları yargılanıyor

Balıkesir'de 3 yıl önce Mustafa Kut'u öldürdüğü iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına başlandı

-

Balıkesir’in Havran ilçesinde 2018 yılında çiftçi Mustafa Kut’u öldürdükleri iddiası ile yakalanarak tutuklanan 2 şüphelinin yargılanmasına başlandı.

Mustafa Kut’un öldürülmesinin ardından katil ya da katillerinin bulunabilmesi için akrabaları ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile tatlı sert programına çıkarak yardım istemişlerdi.

Kut’un akrabaları, daha sonra Didem Arslan Yılmaz’ın sunuculuğunu yaptığı Show TV’de yayınlanan Vazgeçme programına konuk olmuş, ve olay kısmen aydınlanmıştı.

Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına Sakarya’da tutuklu bulunan şüpheliler ile tanıklardan bazıları SEGBİS aracılığı ile katıldı. Bazı tanıklar ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Şüphelilerden Sezer K., savunmasında üzerine atılı suçu kabul etmediğini belirterek: “Benim Mustafa Kut ile hiç bir husumetim yoktu, olayın gerçekleştiği gün ben sabah saat 05.00’te keçilerimi açtım, sonrasında kahvehaneye gittim, saat 07.00 gibi geri dönerek eşim ile birlikte keçilerimizi sağdık, sonrasında eşimle birlikte pazara gittik, ilerleyen saatlerde ahırı temizledim, sonrasında da bu olayın gerçekleştiğini Turan Güngör’den öğrendim, öğrendiğim vakit akşam saatleriydi, benim olayla ilgili olarak tüm bilgim bundan ibarettir.” dedi.

Diğer şüpheli Ersin Ç.’de suçlamayı kabul etmediğini belirterek kendini şu sözlerle savundu: “Maktulün bulunduğu yer benim evime 100 metre mesafededir, bu olayı evden çıkınca kalabalık olduğu esnada bu kalabalık dikkatimi çektiği için gittiğimde öğrendim. Ben Mustafa Kut’un öldürüldüğü anı da öldürüldüğü yeri de o ana kadar bilmiyordum, ben bu olay aydınlansın diye 3 hafta bir televizyon kanalında yayınlanan programa katıldım. (Müge Anlı). Olayı işlemeyen hiç kimse kendi bodrumuna cinayet silahını saklamaz. Ben kimseyi öldürmedim, bu olaylarla alakam yoktur.” Suçsuz olduğunu savunan Ersin Ç., Beratini istedi.

Öldürüldüğü iddia edilen Mustafa Kut’un ailesinin avukatı Oğuzhan Kaçıcı, yaptığı açıklamada, mahkemeye konu olan olayın Türkiye’nin bayağı gündemini meşgul eden bir olay olduğunu hatırlattı.

Kaçıcı: “Mustafa kurt cinayeti Havran’da gerçekleşti 2018 yılında. 2022- 2023 yılına kadar hatta Didem Arslan’ın programına kadar failler bulunamamıştı. Müvekkillerim de çok ciddi anlamda içleri yanmaktaydı. Ancak bu yapılan programlar sayesinde kimin bu suçun faili olduğu ortaya çıktı en azından. Çok kuvvetli bir şüphe mevcut. Bunu da somutlaştırdığımıza inanıyorum. Duruşmada zaten evvelki beyanlarda ve televizyon ekranlarındaki beyanlarda kimin neyi, nasıl yaptığı, kimin nasıl iştirak ettiği çok aşikar. Ne pahasına olursa olsun bu işin takipçisi olacağız. Biz savunmalarımızı sunduk mahkemeye. Çok ufak tefek eksikler kaldı.” açıklamasını yaptı.

Duruşmada, şüphelilerin birbirlerinin üzerine suç attığını da kaydeden Kaçıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“‘Şüpheliler, mahkemede birbirlerini suçlayarak Bu yaptığı ben yaparken gördüm. Şimdi görmedim. O zaman işte öfkeyle böyle ifade verdim. Ben o gün Mustafa Kut’u hiç görmedim’ diyenler var. Dolayısıyla şüphelilerin de, sanıkların da ifadeleri kendi aralarında çelişkili olduğu gibi kendi beyanlarıyla da evvelki beyanlarıyla çelişkili ifadelerde bulundular.”

#balıkesir #havran #çiftçi #mustafakut #mügeanlı # DidemArslanYılmaz

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete