Perşembe, Mart 28, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriBİGEP Çalışmaları Değerlendirildi

BİGEP Çalışmaları Değerlendirildi

-

Balıkesir’in eğitim şehri olma yolcuğunda oluşturduğu yol haritasıyla, eğitim potansiyeline güç kazandıran Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.

Vali Şıldak, öncülüğünde başlatılan ve eğitime heyecan getiren BİGEP’in oluşturduğu sinerjiyi projenin başladığı günden bu yana yakından takip ediyor. BİGEP Projesi Balıkesir’in ‘Eğitim Şehri’ olma yolcuğunda sinerji ve motivasyonun yükseltilmesi amacıyla çıktığı yolda, akademik başarıyı arttırmayı hedefliyor.

Altıeylül ve Karesi İlçelerinin ev sahipliğinde gerçekleştiren program kapsamında eğitimin aktörleri ile bir araya gelen Vali Şıldak programına “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı” ile başladı. Şıldak toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile BİGEP Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın da hazır bulunduğu toplantıda proje kapsamında İl genelindeki okullarda yapılan çalışmalar ele alındı.

Toplantıda ilk olarak Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü yürütülen ve planlanan çalışmalar ile ilgili istatistiki bilgileri içeren birer sunum yaptılar. Sunumlarda Altıeylül ve Karesi İlçelerinin okul ve öğrenci sayıları, pansiyonlar, atölyeler, etkinlik çalışmaları, düzenlenen turnuvalar, devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili bilgiler verildi. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı toplantının devamında yaptığı sunumda, akademik başarıya odaklanan BİGEP kapsamında yapılan deneme sınavlarının ilçe, okul ve ders sıralamaları ile ilgili bilgiler verdi. Deneme sınavlarına sağlanan katılım sayıları, okul düzeyinde ve ders bazında alınan sonuçların sıralamalarında çıkış veya iniş yaşayan İlçeler değerlendirildi. Projenin iyi uygulama örneklerinin aktarıldığı toplantıda yaklaşan merkezi seçme sınavlarında Balıkesir’i üst sıralara taşıyacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Müdür Tatlı ayrıca deprem dolayısıyla İlimize gelen öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz bir şekilde devam etmeleri için yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Öğrencilerin okul kıyafeti, kırtasiye malzemesi gibi temel eğitim ihtiyaçlarının ivedi olarak temin edildiğini belirtti.

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin 2022-2023 eğitim öğretim yılında odaklandığı akademik başarıyı elde etmek için eğitim alanında gayretli çalışmalar yürütüldüğüne değinen Vali Şıldak toplantıda yaptığı değerlendirmede milli eğitim teşkilatının yaşanan büyük depremin yaralarının sarılmasında sürece sağladığı katkılara değindi. Şıldak, “Yaşadığımız deprem ve sonrasındaki gelişmeler, o bölgenin yaşadığı dram afetin ötesindeki maalesef büyük yıkım ülkemizi derinden sarstı. Milli eğitim teşkilatı olarak da hepiniz bu zorlu süreçte çok çalıştınız ve sağladığınız katkılarla sürecin yönetilmesine destek oldunuz. Üretim anlamında Halk Eğitim Merkezleri, Olgunlaşma Enstitüsünün destekleri ve yine bölgeye gönderilen personel olarak gerçekten canla başla bir gayretin içerisinde oldunuz. Bu birlik beraberliğe gönül veren herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Toplantının ardından alanda oluşan enerjiye ortak olmak için programına okul ziyareti ile devam eden Vali Şıldak, İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Sınıflarında ziyaret ettiği öğrencilerle sohbet eden Şıldak, üniversite sınavına girecek son sınıf öğrencilerine çalışmalarına hızla devam etmeleri tavsiyesinde bulundu. Hayatlarına yön verecek önemli bir kavşakta olduklarını söyleyen Şıldak bundan sonraki süreçte nasıl yaşayacaklarını şimdiki çalışmalarının belirleyeceğini ifade etti. Hedefledikleri başarıya ulaşmak için her şeyden feragat ederek sınava kalan az süreyi sadece ders çalışmaya ayırmalarını tavsiye eden Vali Şıldak, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Öğrenciler BİGEP kapsamında yapılan deneme sınavları ile ne düzeyde olduklarını görebildiklerini ve bu sayede eksikliklerini tespit edebildiklerini söylediler. Okul ziyaretinde öğretmenlerle bir araya gelen Şıldak, insana dokunmayı hedefleyen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesinin alandaki yansımalarıyla ilgili görüşlerini sordu. Vali Şıldak, Balıkesir’in eğitim seviyesinin yükseltilmesi için BİGEP ile alana destek olmayı ve eğitimin iç dinamiklerini hareketlendirmeyi hedefleyen bir yol çizildiğini belirtti. Alanda sahiplenilen ve başarıyla uygulanan proje ile; kontrol mekanizması, gerçek verilerin tespit edilmesi ve analiz yapılması gibi çalışmalarla eğitime yol haritası oluşturulduğunun altını çizdi.

Vali Şıldak İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi’ni ziyaretinin ardından Avlu Kongre Merkezinde yapılan 2022-2023 eğitim-öğretim yılının 4’üncü İl İzleme ve Değerlendirme Öğretmenler Toplantısı’nda okul müdürleri, okulların BİGEP Proje sorumluları ve zümre başkanları ile bir araya geldi. Projenin alanda sahiplenicisi ve uygulayıcısı olan eğitimin aktörlerine söz veren Şıldak, projenin alana yansımalarıyla ilgili bilgi aldı. Projenin yürütülmesinde herhangi bir aksaklık veya talebin olup olmadığını soran Şıldak, söz alan öğretmenlerden proje ile ilgili görüş ve önerilerini aktarmalarını istedi.

Şıldak, “Hiç Unutamayacağım Günler Yaşadım”

Vali Hasan Şıldak toplantıda yaptığı değerlendirmede, asrın felaketi depremin ardından koordinatör Vali olarak görevlendirildiği Osmaniye’de meslek hayatında hiç unutmayacağı günler yaşadığını söyledi. Şıldak, “Birlik ve beraberlik duygularının en üst seviyede yaşandığı zor günlerde Balıkesirle bir kez daha gurur duydum. Farklı kurumlardan çok sayıda insanımız, sivil toplum kuruluşlarımız, hayırseverlerimiz canla başla yardıma koştular ve hala bölgeye insan unsuru olarak destek sağlamaya, yardım göndermeye devam ediyoruz. Şu anda 3 kaymakamımız ve farklı kurumlardan en az 700 personeliniz bölgede bulunuyor. Yaraların sarılması zaman alacak ama sabırla dayanışmayla hep birlikte hareket ederek, bu güçlü duyguyu en içten hissederek, hem acıyı hem de gururu birlikte yaşayacağız. İlimizde 18 binin üzerinde vatandaşımız misafir olarak bulunuyor. Bu vatandaşlarımızın konaklamadan sağlığa, eğitimden ulaşıma kadar bir çok konudaki ihtiyaçları büyük bir koordinasyonla gideriliyor.” şeklinde konuştu.

Milli eğitim teşkilatına iyi bir destek ve üstün bir gayretle depremin ardından yürüttükleri stardardı yüksek çalışmalar dolayısıyla teşekkür eden Vali Şıldak, “İlimizde 3 bin 100 civarında çocuğumuz eğitim kurumlarında eğitim alıyor. Bu çocuklarımızın hiçbir eksikliği oluşmadan, hiçbir memnuniyetsizlik ortaya konulmadan gayet akıcı bir süreçte en baştan itibaren okullarımıza kayıtları yapıldı. Eğitimlerine orada sağlıklı şekilde devam ediyorlar.” diye belirtti.

Şıldak, “Eğitim Bir Toplumun Gelişmesinin İtici Gücüdür”

Balıkesir’in akademik başarısını yükseltmeyi hedefleyen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi ile eğitim alanındaki her bir gelişmeyi yakından takip ettiğini ifade efen Vali Şıldak, “Tarımda, sanayide, hayvancılıkta üst sıralarda yerini alan Balıkesir’in eğitimde de tek haneli rakamlarda olması için bütün okullarımızın hedefe odaklanma iddiasını ortaya koymak zorundadır. Nasıl ki pek çok alanda son yıllarda iddialı bir çıkış yakalayan Balıkesir’in eğitimde de bunu yapabileceğine inançla başlattığımız BİGEP ile alanda daha çok gayret, odaklanma ve heyecan oluştuğunu görmek mümkün.” diye konuştu.

Toplantıda söz alan öğretmenler eğitimle dertlenen bir Vali olmasından duydukları gururu ifade ettiler. Öğrencilerin başarılı olması için her türlü ortamı oluşturduklarını söyleyen öğretmenler deneme sınavlarının sonuçlarının karşılaştırılması ile gelişimi görebildiklerini dile getirdiler.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete