Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriAta İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Edremit'te vatandaşlarla buluştu

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Edremit’te vatandaşlarla buluştu

-

Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Balıkesir’in Edremit ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Oğan, 13 milyon sığınmacıyı memleketlerine göndereceklerini ve onların gitmesiyle birlikte ev kiralarında da düşüş yaşanacağını iddia etti.

Edremit PTT kavşağında seçim otobüsünden inen Oğan, vatandaşları selamlayarak ve onlarla sohbet ederek Menderes Bulvarından yürüyüp Cumhuriyet Meydanına ulaştı.

Vatandaşlarla öz çekim de yapmayı ihmal etmeyen Oğan, Atatürk Anıtı önünde vatandaşlara seslendi.

Oğan konuşmasında şunları söyledi: “Dört tane cumhurbaşkanı adayı var ve bu 4 cumhurbaşkanı adayı içerisinde biz diyoruz ki artık köhne siyaseti bir tarafa bırakalım. Son 20 senede iktidarıyla muhalefetiyle bugünkü Türkiye’nin ekonomik krizinin ortakları olanlar hem Sayın Erdoğan tahterevallinin bir tarafında, Sayın İnce ve Kılıçdaroğlu da tahterevallinin diğer tarafında oturarak 20 seneyi heba ettiler. Biz artık bir dakikamızı bile heba edebilecek durumda değiliz.”

Enflasyon, hayat pahalılığı ve kiraların almış başını gittiğini d,le getiren Oğan: “13 milyon sığınmacı var ve onları bizim dışımızda göndereceğiz diyen yok. Allah nasip ederse bir sene içerisinde kayıtsız şartsız göndereceğiz diyen tek cumhurbaşkanı adayı ve tek ittifak Ata İttifakıdır. Bunun dışında onlar birbirlerine çamur atsınlar. Biri birisine Bay Kemal desin, öteki yürü bilmem ne desin. Biz Türkiye’ye aydınlık bir geleceği vaat edeceğiz. Biz Türkiye’de teknolojik yatırımları konuşacağız. Biz Türkiye’de diplomalı ekonomist olarak gerçek ekonomi politikalarının nasıl uygulanacağını konuşacağız. Biz liyakatsizliği nasıl bitireceğimizi konuşacağız. 20 sene bu ülkede iktidar olup bugün aklı başına gelip gençlere mülakatı kaldıracağız diyenlere sormak istiyorum. 20 senedir sorular çalınırken, FETÖ’yle iş tutarken aklınız neredeydi? Bu gençleri hiç o zaman düşünmüyor muydunuz? Şimdi Türkiye’de gençler artık ülkeyi terk edecek noktaya gelmiş. Bu sebepledir ki bu seçimin sonucunu gençler belirleyecek. Türk gençliğine o Türk gençliği ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğine ben güveniyorum. Biz güveniyoruz ve Türk gençliğinin gereğini sandıkta yapacağına inanıyoruz. Sevgili gençler size sesleniyorum mutlaka sandığa gidiniz. Mutlaka annenizi, babanızı, kardeşinizi, dostunuzu, akrabanızın elinden tutup sandığa götürünüz. Bu seçimde öyle bir sürpriz yapacağız ki üçüncü kulvardan öyle bir geliyoruz ki Bold Pilot bile bizim bu koşumuzda hakikaten dönüp şöyle bugün burada bakacak nasıl bir hızla Ata İttifakı yarışa geç başlamasına rağmen finişe doğru nasıl bir cesaretle hızla gittiğimizi görecekler. Bugün bütün adayların oyları düşerken bir tek bizim oyumuz artıyor. Bütün ittifakların oyları düşerken, bütün ittifaklar liste savaşı verirken biz kıt imkanlarla meydanlarda kendi broşürlerimizi dağıtıyoruz. O sebeple de o sebeple de evlatlarımızın geleceği için 13 milyon insanı gönderdiğimizde ev fiyatları düşecek, kira fiyatları düşecek, gıda fiyatları düşecek. Bir Yunanistan büyüklüğündeki bir devlet olabilecek nüfusu aramızdan göndereceğiz.” diye konuştu.

Depremde en çok liyakatsizliğin ve imar aflarının öldürdüğünü ifade eden Oğan şöyle devam etti: “Betonun tarlalara gömülmesi öldürdü. Biz beton ekonomisini bitireceğiz, üretim ekonomisi diyeceğiz. Saman ithal eden ülke olmaktan çıkacağız. Gıda konusunda kendi kendine yeten hatta ihraç eden noktaya geleceğiz. Ama bizim esas hedefimiz sadece gıdayı ihraç etmek değil, yüksek teknoloji ihraç etmektir. Türk gençleri yüksek teknolojiyi üretecek ve onu ihraç edecek üretimleri yapacak kapasitededir. Size güveniyorum gençler. Yaş almışlara saygımız sonsuzdur. Onları özellikle siyasetteki yaş almıışları ayrı bir kategoriye koyacağız. Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu kısmen çözüldü. Siyasette yaşa takılanlar sorunu da inşallah gençlerle beraber biz çözeceğiz.”

Bir gazetecinin “HDP’yle CHP’nin tarafında mı olacaksınız” sorusuna Oğan şöyle cevap verdi: “Kazanan tarafta. Ben kazanacağım. Ben nerede olacağım? yani ikinci turda ben nerede olacağım, ikinci tura kalan tarafta olacağım. Açık sözlü bir adamım, siyaset yapmayı da sevmem. Devlet adamı gibi davranmaya çalışan ve devlet adamı siyaseti yürüten birisiyim. Biz ikinci tura kalmazsa açık ve net bize destek verenlere soracağız. Diyeceğiz ki. Birinci turu beraber yürüdük. 2. tura geldik. Devletimizin ve milletimizin çıkarı nerede? İtibarımızı oluşturan siyasi partiler, bize imza verenler ve siz değerli vatandaşlarımız bizi nerede görecekseniz biz orada olacağız. 2. İkinci tura biz değil, başkası kalırsa onların muhtemelen eğer sizin aklınızdan geçen AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanları ise o zaman diyeceğiz ki HDP’nin yanınızda ne işi var? Hüda PAR’ın yanınızda ne işi var? Türk milliyetçileri ve Türk devletinin sigortası. Olan Atatürkçüler buradayken neden siz HDP Hüda-Par ile kol kolasınız?”

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete