Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriAli Ekber Çiçek, vefatının 17´inci yılında Edremit'te ki kabri başında anıldı

Ali Ekber Çiçek, vefatının 17´inci yılında Edremit’te ki kabri başında anıldı

Türk Halk Müziği ve TRT sanatçısı Ali Ekber Çiçek´in vefatının onyedinci yılı dolayısıyla Balıkesir´in Edremit ilçesindeki kabri başında anma etkinliği düzenlendi.

-

Kazdağları eteklerinde kurulu Tahtakuşlar Mahallesi´nde Edremit Belediyesince düzenlenen programda konuşan Belediye Başkan Vekili Özlem Uysal, Ali Ekber Çiçek´in vefatının 17´nci yılında ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anmak için toplandıklarını belirterek: “Sanatçı kişiliğinin yanı sıra mütevaziliği, beyefendi kişiliği, öğretmenliği ve sağlam bir dünya görüşü ile gönüllerimizde taht kuran büyük ustamızın saygı ve özlemle anıyoruz.” dedi.

Ali Ekber Çiçek´in kızı, Türk Halk Müziği sanatçısı Ebru Çiçek de, acılarının büyük olduğunu, 17 yılın nasıl geçtiğini anlamadıklarını söyledi.

Çiçek, 17 yılı onsuz ama onunla geçirdiklerini anlatarak, “Babam kendi deyimiyle zelzele zede çocuğuydu ama hepimize babalık yaptı sadece bana değil. O hepimizin Ali babası. O yüzden sevenleri, dostları, arkadaşları, ahbapları hepimiz buradayız. Edremit Belediyesi´ne de çok teşekkür ediyorum. Kalbimiz, gönlümüz onunla. Tabi her zaman benim nefesim o.” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Edremit Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ahmet Cumhur Dokur, üzgün olduklarını belirterek belediye olarak her sene kabri başında büyük usta Ali Ekber Çiçek´i andıklarını ifade etti.

Yöresel halk müziği sanatçısı ve Ali Ekber Çiçek´in yakın arkadaşı Adil Asker Yıldız daAli Ekber Çiçeği türküleriyle andıklarını dile getirdi.

Ali Ekber Çiçek´i yalnızca sanatsal kişiliğiyle anlatmanın çok eksik kaldığını ifade eden Yıldız: “Ali Ekber Çiçek evrensel kişiliğiyle, hümanist kişiliğiyle, dünyayı kardeş görme kişiliğiyle sevgi vibrasyonuyla bütün dünyayı kucaklayan bir sanatçımızdı. Bıraktığı eserler binlerce yıl eminim ki kulaktan kulağa, gönülden gönüle devam edecek. Bu halk Al, Ekber Çiçek´i asla unutmayacak. Hiç birimiz unutmayacağız. Devri daim olsun.” diye konuştu.

Ali Ekber Çiçek´in mesai arkadaşı ve TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Kubilay Dökmetaş da Ali Ekber Çiçek ile yıllarca TRT´de aynı kurumda onurla hizmet verdiklerini kaydederek şunları söyledi: “Ali Ekber Çiçek´in sadece icracılık yönüne bakmamak lazım. Sadece sazına sözüne temsil ettiği deyişlere duvazimamlara, gül renklere bakmamak lazım. Bunun ötesinde felsefesine derinlemesine bakmak lazım. Bir üstattı, Dolayısıyla böylesine bilge kişilere her zaman ihtiyacımız var. Ama şu dönemde çok daha fazla ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Onun anısına, onun ruhunda, burada bulunan canlara, buradaki güzel insanlara, hepsine teşekkür ediyorum.”

Kültür Bakanlığı Devlet Korosu Ses Sanatçısı Sait Döşkaya ise Ali Ekber hocanın toprak olarak da coğrafi konum olarak da komşuları olduğunu ifade ederek: “Ben Sivaslıyım, Ali Ekber hocam Erzincanlıdır. Gençlik sanatçılarımızın yeni yıllarında Ali Ekber hocamla tanışma fırsatımız oldu. Birlikteliğimiz, beraberliğimiz çok oldu. O emekli olduktan sonra Körfez´de de çok beraber olduk. Çok güzel günlerimiz geçti. Sanatçılarının yanı sıra insan olarak da çok kıymetli, bizlere örnek olan bir büyüğümüzdü. Allah yattığı yerde nurlar içerisinde yatsın. Onun gibi insanlar hocalarımızı başımızdan eksik etmesin. Onun eserleriyle de şu an övünüyoruz, Okuyoruz ve okumaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu

Çiçek´in kabrine karanfil ve güller bırakan dua eden katılımcılar ile sanatçının kızı Ebru Çiçek, etkinliğin sonunda Ali Ekber Çiçek´e ait türküleri seslendirdi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete