Cumartesi, Nisan 20, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriEdremit Körfezi'nde Hıdırellez Kutlamaları

Edremit Körfezi’nde Hıdırellez Kutlamaları

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Hıdırellez dolayısıyla akşam saatlerinde bir araya gelen vatandaşlar, hava kararıncaya kadar Edremit Çayı kenarına toprağa sahip olmak istediklerinin resimlerini çizdi.

-

Dileklerini kağıtlara yazıp topladıkları çakıl taşlarını çaya atan vatandaşlar, ayrıca çay kenarında çakıl taşları ile ev ve araba şekillerini de yaptılar.

Etkinliğe katılanlardan Kezban Adalı: “Hızır Aleyhisselamla İlyas Aleyhisselam’ın buluşması nedeniyle geldik. Dileklerimizi dileyeceğiz. Bütün yılın güzel bir şekilde geçmesini dileyeceğiz ve sabahında da yine parkta kahvaltımızı yapacağız. Bir gezinti yapıp çiçek toplayacağız.” dedi.

Dere kenarına dilek tutmak için gelen Ferda Çınar; “Dilekte bulunmak için, çocuklarımızın sağlığı, sıhhati, başarıları için, evlerimizin sağlığı için Altınoluk tan geldik. Kızımızı sözledik ona diye geldik. Derenin başına da geldik” diye konuştu.

Burhaniye ilçesinde Hıdırellez kutlamaları kapsamında Karınca Deresi kıyısına akın eden çok sayıda kişi dileklerini yazdıkları kağıtları suya bıraktı.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete