Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriEngelli İbrahim Kan, evine gelen ceza makbuzuyla şoke oldu. 

Engelli İbrahim Kan, evine gelen ceza makbuzuyla şoke oldu. 

-

Gelen makbuzda, engelli İbrahim Kan’ın motosikletiyle ocak ayında İstanbul’a gittiği Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden de kaçak geçtiği yazıyordu. 

8 lira 25 kuruşluk cezaya 33 lira 75 kuruş faiz işlemiz. Faiziyle 41 lira 25 kuruşluk ceza makbuzunu gören İbrahim Kan hemen e-devlet sistemine girdi. 

Aracının plakasına köprüden kaçak geçtiği sebebiyle ceza yansımıştı. 

Kamera kayıtlarını soran Kan’a kamera kayıtlarının olmadığı söylendi.

 İbrahim Kan, bu cezanın engelli motosikletinin plakasından silinmesini, kaldırılmasını istiyor.

İbrahim Kan, gerekirse ilgili firmaya dava açacağını söyledi.

İbrahim Kan: “25 Ocak’ta Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde elektrikli motorumla gece saat 02. 10’da geçişim olmuş. Öyle söyleniyor E-devletten baktığımda. 8. 25 TL geçiş ücreti yapmışım ve ödememişim. Ödemediğim için de 33 TL’de faiz bindirmişler ve idari takibe düşürmüşler. İdari takip işlemi başlatmışlar efendim. Çok ilginç bir durum. Benim motorum zaten tek şarjla en fazla 60 kilometre yol gidebilir. Yani buradan Edremit’e 2 kere git gel yapabilirim. Onun dışında ben burada 450- 500 kilometre Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yani oraya nasıl gidebilirim bu elektrikli motorumla? Yani oraya gitmem benim en azından bir rahat bir hafta on günümü alır. Gideceğim 60 kilometre şarja takacağım, 8- 10 saat dolacak. Bir daha gideceğim, bir daha takacağım. Uğraş, imkansız yani. Yani çok saçma bir durum, trajikomik bir şey olayla karşı karşıya kaldım. Olabilir yani kime sorduysam evet sahte plaka basımı olmuş olabilir dediler. Yani aynı plakanın ikizi de olabilir dediler. Ya da harf benzetmesi olabilir dediler. Yani hani kamera kayıtlarını istedim aradım müşteri hizmetlerini, kamera kayıtlarını yok dedi bana. Dedim bu ceza çıkmış. Ruhsat fotokopisini de tarayın işte bize mail olarak bir de dilekçe yazın gönderin dediler. Ben hiç işim gücüm yok, onca işimi gücümü arasında bırakacağım, bu işlem yapacağım. Ödemeyeceğim. Ödemek de istemiyorum. Çünkü hak edilen bir ceza değil yani. Yani yasal işlem gerekirse yapacağım. Tabi ki dava açacağım. Gereken neyse avukat arkadaşlarımla görüşeceğim, gerekse dava açacağım, yasal işlem başlatacağım.” diye konuştu.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete