Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaÇevre1.5 aylık Yavru Ayıya Kurtarma Operasyonu

1.5 aylık Yavru Ayıya Kurtarma Operasyonu

-

Gürsu ilçe Belediyesine yapılan ihbar neticesinde, kırsalda yaralı olarak bulunun yavru ayı Doğa Koruma ve Milli Parklar ikinci Bölge Müdürlüğü koruma ve kurtarma ekiplerince teslim alındı. 

İlk muayenesinde yavru ayının 1 buçuk aylık erkek olduğu ve ön sağ ayağında (ön ekstremitesinde) kırık olduğu tespit edildi. 

Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimleri Nihal Bilgici Yıldız ve Mehmet Çakır tarafından kırık tedavisi için operasyon geçirmesi gerektiği kanaatiyle Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı ile görüşülerek ortak bir çalışma başlatıldı. 

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan hastanesinde muayenesi yapılan yavru ayının tüm tetkikleri tamamlanarak operasyon hazırlığı tamamlandı.

2 saatlik başarılı bir operasyon geçiren yavru ayı hastaneden taburcu edildi. 

Operasyon sonrası bakımları yapılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğüne getirilen yavru ayının tedavisi devam ediyor.

Ayının son kontrolleri tamamlandığında Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde yer alan Ovakorusu Ayı Barınağına yerleştirilecek ve kalan yaşamını burada sürdürecek.

Sevimli yavru ayıya Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde görevli Veteriner Hekimlerce Mayıs adı verildi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete