Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriEdremit'te Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

Edremit’te Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

-

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması Balıkesir’in Edremit ilçesindeki turizmcileri umutlandırdı.

Kuzey Ege’de dağ, deniz, termal ve doğal güzelliklere sahip, yıllık 3 milyonun üzerinde geceleme ile iç turizmde ilk sırada yer alan Edremit Körfezi’nde tüm hazırlıklarını tamamlayan işletmeciler, bayramda gelecek konuklarını bekliyor.

Kara ve havayolu imkanlarının arttırılması ile bölgeye ilgi artarken termal, deniz ve dağ turizmini ziyaretçilere sunabilen Edremit ilçesi Kazdağları’nın temiz ve kaliteli havası ile tercih nedeni oluyor.

​​​​​​​Büyükşehirlere ve Balkan ülkelerine yakınlığı ile de dikkatleri üzerine çeken Edremit ilçesindeki tesislerde bayram doluluk oranları yüzde 90’ları geçerken ilçenin 500 bin yerli ve yabancı turisti ağırlaması bekleniyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Balıkesir Çanakkale Temsil Kurulu Başkanı Fatih Ergün yaptığı açıklamada 9 günlük Kurban Bayram tatilinin erken ilan edilmesinin bölgede ciddi bir harekete sebep olduğunu bildirdi.

Sezon öncesi hazırlıklarına devam eden işletmelerin hazırlıklarını bayram öncesi daha da hızlandırdığını kaydeden Ergün: “Şu an ciddi rezervasyonların geldiğini işletmecilerden duyuyoruz, öğreniyoruz. Bu da bölgemiz adına çok değerli. İlave otobüs seferlerinin, ilave uçak seferlerinin bölgemiz için açıldığını duyuyoruz. Bölge için sezona güzel bir başlangıç olacak.” dedi.

Bölge adına bayram tatili ile iyi bir sezona giriş olacağını düşündüklerini ifade eden Ergün: “Otellerde yüzde 90’a yakın doluluk oranlarına ulaşıldığını görüyoruz. Yine bölgemizde tünellerin yapılması, Çanakkale Köprüsü´nün yapılması, bölgeye ulaşımınızı rahatlatması, Trakya bölgesinden de bölgemize bu sene hiç olmadığı kadar misafirin talep ettiğini gösteriyor. Bu anlamda Trakya bölgesindeki acentelerimizden de ciddi talepler görüyoruz. Yine yurt dışı gurbetçi vatandaşlarımızın da normalde sezon ortası dediğimiz zaman diliminde gerçekleştirdikleri tatillerinden önce de erken tarihlerde de bayram tatilinde de burada olacaklarını yurt dışı seferlerimiz den de görüyoruz.” açıklamasını yaptı.

Yurt dışından direk Almanya’dan Edremit Körfezi’ne olan seferlerde ciddi doluluk oranları olduğunu da aktaran Ergün şöyle konuştu: “Bayramın bölge için gerçekten etkili, yoğun bir şekilde bölgemize ekonomik anlamda ciddi katkı sağlayacağı bir dönem olarak gibi duruyor. Doluluk oranları tahminimce şu an yüzde 90’lar civarında gözüküyor. Erken rezervasyonlarda bayrama yaklaşan günlerde yüzde 100´ü kadar göreceğini düşünüyoruz. Otelci arkadaşlarımız yaptığımız görüşmelerde tamamı odalarında dolacağını söylüyor. Ciddi güzel bir taleple karşılaştığını söylüyorlar bize.”

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı ise ilçede tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek: “9 günlük bayram tatilinin öncesinde ve okulların kapanmasıyla birlikte bölgemizde turizm hareketliliği başladı. Biz de yerel yönetimler olarak son sürat çalışmalarımızı yapıyoruz ve bütün bölgedeki ekiplerimiz hazır bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Edremit hem deniziyle hem Kazdağlarıyla aslında üç T’nin merkezi. Aslında 3 T denince akla tarih, turizm, tarım geliyor. Bu bölgenin nüfus hareketliliğin de bayram tatili ile birlikte 3 katına çıkması bekleniyor. Herkesin bu vesileyle bayramını kutluyorum.” diye konuştu.

Edremit’te 5 yıldızlı termal tesisin işletmecisi Mehmet Öngen de şunları aktardı: “Bu seneki Kurban Bayramı tatilinde geçmiş yıllara göre bayram öncesindeki dostluklar biraz daha yavaş gidiyor önceki yıllarda. Biz yaklaşık 15 -20 gün kala, en fazla bir ay kala biz tüm rezervasyonları kaptırdık. Şu anda henüz dolmadı. Yüzde 50 rezervasyon doluluğu yaşanıyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Hava koşulları iyi gidiyor. Bayrama kadar rezervasyonların tamamlanacağını ve bölgenin doluluğa ulaşacağını ümit ediyoruz.”

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete