Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriEdremit'te 101. yılında kurtuluş coşkusu

Edremit’te 101. yılında kurtuluş coşkusu

-

Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı düzenlenen törenler ile kutlandı.

Kuvayı milliye hareketinin başladığı kentlerden biri olan Edremit, tarihi bir günü coşkuyla andı.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen törenlerde Edremit, milli birlik ve beraberliğini bir kez daha gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törenlerde, kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulmasının ardından katılımcılar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

Edremit Belediye Başkan Vekil Nezahat Salon, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Salon konuşmasında şunları söyledi: “Bugün güzel Edremit’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü. Coşkuyla kurtuluş günümüzü kutluyoruz. Bugün Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Anadolu’da Kuvayı Milliye ruhuyla başlattığı özgürlük mücadelesi sonucunda 797 gün düşman işgali altında kalan Edremit’in kurtuluş günü olup aynı zamanda cumhuriyetimizin kuruluş temellerinin atıldığı gündür. “

Salon başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitler ve gazilerle, isimli isimsiz tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Konuşmanın ardından şiir okundu ve halk oyunları gösterisi sunulmasıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlikler tamamlandı.

Menderes Bulvarı’ndaki resmi geçit törenine ise askerler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, meslek odaları, Balıkesir Büyükşehir ve Edremit Belediyesi ekipleri katıldı.

Jandarma ve polis ekipleri de araçlarıyla resmi geçit törenine renk kattığı etkinliklere, Kaymakam Ahmet Odabaş, Belediye Başkan Vekili Nezahat Salon, 19. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Vekili P. Albay Fikret Poyraz Sinmez, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, protokol mensupları, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete