Resim çalışmalarına çocuk yaşta başlayan Kadir Çağlayan, 1982 yılında henüz liseye devam ederken ilk sergisini Akbank, Osmanbey Sanat Galerisinde açtı. Resim, daha ilkokul yıllarından itibaren önemli bir ilgi alanı ve kendini ifade yöntemi olduğu halde, sanatını ısrarla akademik eğitim ve profesyonel ilişkiler dışında naif bir üslûpla sürdürdü.
Darüşşafaka Lisesinin ardından yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünde gerçekleştirdi. Eğitimi sırasında, 1988 yılında İstanbul, Yapı Kredi, Bebek Sanat Galerisi’nde ve 1989’da Ortaköy’de bulunan Atölye Çizgi’de sergiler düzenledi. O dönemde ayrıca şiir, deneme, çevirileri yayımlandı.
Uzun süre ara verdiği resim çalışmalarına, resimle çok ilgilenen kızının da heveslendirmesiyle, son yıllarda giderek yoğunlaşan bir tempoyla yeniden başladı.
Kadir Çağlayan, genelde bir öykü anlatmaya ve belirli bir duyguyu betimlemeye yönelik figüratif ürünler verdiği halde, bu sırada çok farklı kaynaklardan etkilendi. Türk minyatür sanatını, ardından Siyah kalem okulunu en başta saymak uygun olabilir. Düşlere yatkınlıkla gerçeküstücüler, simgelerin cazibesiyle sembolistler esin kaynakları arasında sayılabilir. En büyük etkinin de ifade gücü ve şiddeti ile dışavurumculardan geldiği söylenebilir.
Kadir Çağlayan’ın resimleri 21 – 28 Eylül tarihleri arasında Ayvalık Karagöz Sanat Evi’nde sergilenecektir.
Açılış. 21 Eylül Perşembe saat 18.00
Sergi her gün saat 14.00 – 19.00 arası gezilebilir