Pazar, Mayıs 5, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriADD’da görkemli Cumhuriyet şöleni

ADD’da görkemli Cumhuriyet şöleni

-

Atatürkçü Düşünce Derneği Edremit, Altınoluk ve Güre Şubelerince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Şöleni düzenlendi.

Altınoluk’ta bir termal tesiste gerçekleştirilen etkinliğe binlerce kişi kartıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede Emre Oğul’un organize ettiği üzerinde “Yaşasın Cumhuriyet” yazan dev Atatürk posteri vinçler yardımı ile gök yüzüne yükseldi ve gece boyunca o şekilde kaldı. 

Türkiye’nin en genç Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Onur Deliloğlu, gecede yaptığı konuşmada: “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, on senede bu büyük Millet Bayramı’nı daha büyük şereflerle saadet huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim ne mutlu türküm diye bitirmişti. Atamızın bu temennisi ışığında cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Edremit, Altınoluk ve Güre şubeleri olarak yolumuz Atatürk’ün yoludur yolumuz Cumhuriyetin yoludur diyen tüm misafirlerimize hoşgeldiniz diyoruz. Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetin ilanından 36 gün sonra cumhuriyetimiz öyle zannedildiği gibi zayıf değildir, cumhuriyet bedava kazanılmış da kazanılmış da değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. Her tarafa kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müessesemizi müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız önümüze yaşamsal ve kutsal bir görev koymuştur. Onu yaşatacak büyük satacak olan sizlersiniz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Şölene Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Ticaret Odası Meclis Başkanı Bayram Kayahan ve çok sayıda davetli katıldı. 

Cumhuriyet Şöleni ünlü sanatçı Gülden Karaböcek’in seslendirdiği bir birinden güzel şarkıların yer aldığı konser ile son buldu.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete