Home Güncel Develer Güre sahilinde güreşti

Develer Güre sahilinde güreşti

0
54

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Edremit Kadıköy Merkez Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sevenler Derneği tarafından sahilde düzenlenen deve güreşleri yoğun ilgi gördü.

İlçe belediye başkanı Selman Hasan Arslan ve başkan yardımcıları Edremit Deve Güreşi Arenasını dolduran izleyicilere çiçek dağıttı.

İlçeye bağlı Güre Mahallesi’nde, Edremit Belediyesinin katkılarıyla. gerçekleştirilen deve güreşlerine Aydın, Muğla, Çanakkale, Antalya ve Balıkesir’den toplam 120 deve yarıştı.

Bahardan kalma bir havada gerçekleşen güreşlerde develer rakipleri karşısında üstün gelebilmek için kıran kırana mücadele etti.

Hava sıcaklığının 16 dereceyi bulduğu Edremit Körfezi’nde sahilde düzenlenen deve güreşlerini izlemek için civar il ve ilçelerden yaklaşık 2 bin kişi geldi.

Kimi kamyon kasasında kimisi de tribünlerde kıran kırana mücadelelerin gerçekleştiği deve güreşlerini izlemeyi tercih ederken seyircilerden bazıları da bu seyri mangal keyfiyle birleştirdi.

Deve sahibi Zafer Soykara, deve sevgisinin atalarından gelen Yörük geleneği ve dededen toruna geçen bulaşıcı hastalık gibi olduğunu söyledi.

Soykara bu deve sevgisinin kendilerine de bulaştığını belirterek: “Bugün hava da çok güzel. Derneğimizin organizasyonuyla çatımları da çok güzel gerçekleştirmişler. Güzel bir güreşte gerçekleştiriyoruz güzel havanın da katkısıyla. Normalde pazar günü yapılacak olan deve güreşlerini cumartesi günü yapmamıza rağmen katılım da çok güzel.” dedi.

Küçük, orta, büyük, başaltı, baş ve güreşi ağası kategorilerinde gerçekleştirilen güreşlerde rakiplerini yenen develerin sahiplerine protokol üyeleri tarafından kupaları verildi.