Home Editörün Seçtikleri Babacan: “Hükümete seçimlerde Sarı Kart göstereceğiz.”

Babacan: “Hükümete seçimlerde Sarı Kart göstereceğiz.”

0
63
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Edremit’te konuştu; “Yerel seçimlere hazırız.”

Balıkesir’in Edremit ilçesine partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışı ve belediye başkan adayı Tevfik Çelik’in tanıtımı için gelen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, burada yaptığı konuşmada yerel seçimlere hazır olduklarını söyledi.

Seçim otobüsü ile ilçeye gelen Ali Babacan, beraberinde Edremit Belediye Başkan Adayı Tevfik Çelik ile vatandaşları selamladı.

PTT Kavşağında otobüsten inen Babacan ve beraberindekiler, esnafları ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra partisinin Edremit Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış kurdelesini kesen Babacan, bu yerel seçimlerde merkezi hükümete “Sarı kart” göstererek uyarıda bulunacaklarını ifade etti.

Ülkenin yoksullaştırıldığını öne süren Babacan: “Şu anda emekli olsun, memur olsun, işçi olsun, özel sektörde çalışsın kim olursa olsun Türk Lirası cinsinden sabit maaş alan herkes maalesef ülkemizde yoksullaşmış durumdadır.” dedi.

Yerel seçimlere doğru gidildiğini işaret eden Babacan: “Yerel seçimlerde belediye başkanlarımızı seçeceğiz, belediye meclis üyelerimizi seçeceğiz. Biz ne diyoruz Deva Partisi olarak? hazırız diyoruz. Yerel yönetimler ve şehircilik eylem planımızı hazırız 2 sene öncesinden. Seçim geliyor diye değil 2 sene önce hazırladık, ilan ettik. Madde madde hepsi var bütün detaylarıyla. Yerel yönetimlerden, şehirciliklerden biz ne anlıyoruz ne yapacağız böyle taahhütlü yazılı var. Diğer partililere bir sorun; hazırlığınız nedir diye? öyle yarım sayfalık bir broşür değil sayfalar doğrusu biz eylem planı hazırladık bakın sayfa sayfa karınca yazısı gibi belediyeyi iyi yönetmek için, düzgün yönetmek için.” diye konuştu.

Belediyeleri temiz yönetmek için ‘etik kurallar bildirgesi’ açıkladıklarını da kaydeden Babacan şöyle devam etti: “Bizim adayımız olan herkes bu 3 sayfalık etik kurallar bildirgesidir yani ahlaki kurallar bildirgesini okuyor imza ediyor ondan sonra bizim adayımız oluyor. Yerel seçimlere giriyoruz belediye başkanlarımızı seçeceğiz ama aynı zamanda bu seçimler merkezi hükumete iktidara da uyarıda bulunmak için çok önemli bir fırsat. Yani mevcut hükümetten memnun değilsek, iktidardan memnun değilsek evet bu gelen seçimlerde iktidarı değiştirmek için sandık konmayacak ama sandıkta kullanacağımız oy iktidara uyarı imkanı verecektir bize. Diyeceğiz ki arkadaş aklını başına al yanlış yoldasın, biz halk olarak memnun değiliz diyeceğiz, uyacağız. Yani ne yapacağız arkadaşlar bu yerel seçimlerde hep beraber iktidara ‘sarı kartı’ göstereceğiz. Bir sonraki seçimlerde de inşallah ne yapacağız? hep iktidara kırmızı kartımız cebimizde hazır millet olarak kırmızı kartı da göstereceği.”

Bir gazetecinin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in altılı masaya oturduklarından pişman olduğunu söylediğini hatırlatarak “Siz de aynı şekilde pişman mısınız?” sorusuna Babacan şu yanıtı verdi: “Biz tarihin doğru zamanında doğru bir yerde durduğumuza inanıyoruz. O gün için yüzde 50 artı1’i tutturmak ancak ve ancak partiler arası işbirliği ile mümkün oluyordu bu gerçeği biz gördük. Partiler arası işbirliğiyle seçimlere girdik. İktidarda gördü, iktidarda biliyorsunuz bize altı benzemezler diyordu kendisi de 7 – 8 tane benzemezi topladı son dakika. İktidar da cumhur ittifakı olarak çok sayıda partiyle beraber ittifak halinde girdi. Dolayısıyla genel seçimlerde işbirliği çok önemli çünkü 50 artı 1 gerekiyordu. Biz o gün için yaptığımızın gayet doğru olduğuna inanıyoruz; Çünkü biz demokrasi için beraber olduk, adalet için, özgürlük için beraber olduk. 84 maddelik Anayasa metni hazırladık. 2 bin 300 maddelik ortak eylem planı hazırladık. Tüm politikaları hazırladı. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir ortak çalışmayı ortaya koyduk. Bugün bütün o çalışmaların arkasındayız. Deva Partisi’nin bütün o çalışmalarda imzası var ve imzalarımızın da hepsinin arkasındayız.”