Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriCHP'nin Edremit'teki ön seçimini Mehmet Ertaş kazandı

CHP’nin Edremit’teki ön seçimini Mehmet Ertaş kazandı

-

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) belediye başkan adayını belirlemek amacıyla ön seçim yapıldı

Edremit’te, iki kadın aday arasında ön seçim yapılmasını öngören “mor sandık” tartışmaları sonrası ilçede belediye başkan adayının belirlenmesi için partililer sandık başına gitti.

Mevcut CHP’li Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın adaylıktan çekildiği ön seçimde, aday adayları Nevin Sayman, Seval Bozkurt, Mehmet Ertaş, Tümdeniz Çelebi ve Yurt Yıldırım yer aldı.

8 bin 431 üyeden 4 bin 290 üye ön seçimde oy kullandı. Mehmet Ertaş, bin 564 üyenin oyunu alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin Edremit Belediye Başkan adayı seçildi.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ön seçime ilişkin açıklama yapan CHP Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş, her zaman ilçe örgütünün yanında olduklarını ve onların kararı doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.

İlçe örgütünün ön seçim istediğini belirten Yalçıntaş, “Biz de ön seçimi talep ettik. Genel merkezimiz talebimizi uygun gördü. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Edremit İlçe Örgütü için bir demokrasi şöleni var burada. Bu ön seçim sonrasında belediye başkan adayımızı belirleyeceğiz. Çok mutluyuz. Yüksek bir katılımla üyelerimiz burada.” dedi.

12 aday adayından 7’sinin çekildiğini aktaran Yalçıntaş, “Kendilerine vermiş olduğumuz süre içinde çekilme dilekçelerini aldık. Şu anda 5 aday adayının bulunduğu bir pusula var içeride. Üyelerimiz bununla ilgili bir oylama yapıyor. Her şey yolunda. Hak, hukuk, adalet çizgisinde, şeffaf bir seçim gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi ve bize yakışır bir seçim gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ön seçimde rakiplerini geride bırakarak belediye başkan adayı seçilen Mehmet Ertaş: “Almış olduğumuz seçim sonuçları Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir demokrasi şöleni havasında geçti. Çok güzel geçti benim açımdan ve arkadaşlarımız açısından. Bu sonucun Edremit’e 31 Mart için çok daha güzel ışıklar tutacak kanaatindeyim. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu, kazanan Balıkesir olacak, kazanan Edremit olacak, kazanan Türkiye olacak, kazanan Cumhuriyet Halk Partililer olacak. 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Edremit’te dikili olan bayrağını bir tık daha yukarlara dikeceğimiz kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Öncelikle de bugün bu demokrasi şölenine imza sabah sekizden bu saate kadar salonda bulunan Türkiye demokrasisine, parti demokrasimize katkıda bulunan 4 bin 290 üyemize teşekkür ediyorum. Bu demokrasi şöleninin bir parçası olan Edremit’i en iyi ben yönetirim iddiasını ortaya koyan aday arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Burada bir yarış yapıldı, sadece bir yarış. Demokratik, adaletli şeffaf eşit bir yarış yaptık. Her yarışın birincisi olur. Bu sonuç bizim için Mehmet Ertaş kardeşimiz, arkadaşımız, başkanımız için bir zafer değil. Zafer 31 mart 2024’te Edremit’te yaşanacak.”

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete