Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriFilistinli heyet, Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın kabrini ziyaret etti

Filistinli heyet, Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı’nın kabrini ziyaret etti

-

Filistin’in Salfeet kentinden gelen heyet, ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu

Balıkesir’in Havran ilçesinin kardeş şehirlerinden Filistin’in Salfeet kentinden gelen 4 kişilik heyet, ekonomik ve kültürel alanlarda işbirliğine ilişkin temaslarda bulundu.

Heyeti, ilk olarak Belediye Başkanı Emin Ersoy, makamında ağırladı. Burada gerçekleşen karşılama töreninde Filistinli heyet, beraberlerinde getirdikleri “Filistin” yazılı flamaları ve Mescidi Aksa’nın minyatür maketini hediye etti. Başkan Ersoy da konuklara ilçeye özgü çeşitli hediyeler verdi.

Salfeet kenti Belediye Başkanı Abdulkarim Zubaydi ve meclis üyelerinden oluşan heyet, Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın kabrini ziyaret ederek dua etti. Anıt mezarın bulunduğu alandaki Seyit Onbaşı Müzesini de gezen heyet, Seyit Çabuk hakkında bilgiler aldı. Ardından heyet, ilçe merkezinde bulunan Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesini ziyaret etti.

Belediye tarafından yaptırılan zeytinyağı sabunu üretim fabrikasında da inceleme yapan heyet, burada üretim teknikleri hakkında bilgiler aldı.

2 yıl önce başlayan kardeş şehir ilişkileri kapsamında Salfeet Belediyesince Türkiye’den satın alınan zeytinyağı sabunu üretim fabrikası Filistin’e götürülerek kuruldu. Fabrikada görev alacak teknik personelin Havran’da bir hafta kalacağı ve zeytinyağı sabunu üretimini öğreneceği belirtildi.

Edremit ilçesinde faaliyet gösteren bir Ar- Ge firmasının sahibi Faruk Durukan ise Filistin heyetine ilaç yapımını öğreterek ilaç üretim tesisi hibesi sözü verdi.

Ziyaret hakkında gazetecilere açıklama yapan Salfeet kenti Belediye Başkanı Abdulkarim Zubaydi, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirerek şöyle konuştu: “2 sene önce geldik kardeş şehir anlaşması yaptık bizim Salfeet ve Havran Belediyesi arasında. Havran Belediye Başkanı Filistin’e her zaman destek oluyor, onun Filistinlilerin çektiği acıları hissettiğin anlıyoruz. Allah razı olsun.”

Müslümanların Filistin’de savaşı kazanmasının ardından Ersoy’u yeniden Filistin’e beklediklerini belirten Zubaydi: “Bu ziyarette Seyit Onbaşının tarihini öğrendik burada. Seyit Onbaşının savaşta yaptıklarını Filistin’de, başka yerlerde anlatmaya devam edeceğiz. Şu anda Gazze’de, Filistin’de Koca Seyit gibi cesur insanlar var. Savaşıyorlar şu anda orada. Filistin’i ele geçirir İnşallah Müslümanlar da Allah’ın izniyle.” dedi.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Yaklaşık 2 yıl önce Filistin Salfeet Belediyemizle kardeşlik anlaşması yaptık. Tabii bu geçen süre içerisinde 2 yıldan bugüne birbirimize ziyaretlerimiz devam etmekte hem ticari faaliyetler anlamında yapmış olduğumuz ziyaretler hem kültürel anlamda yapmış olduğumuz ziyaretlerle iş birliğimizi daha çok pekiştirmekteyiz. Ben yine bugün Filistin başkanı başta olmak üzere ekibini ilçemizde ağırlamaktan çok mutlu olduğumu ifade ediyorum. “

Kardeş şehir Salfeet kentinden:2 yıl önce gelen heyeti Havran’daki esnaflarla buluşturduklarını kaydeden Ersoy: “Filistin’in Salfeet kentine ziyarette bulunduk Havran heyeti olarak. İşbirliğimizi devam ettiriyoruz. Zeytinyağı sabunu fabrikasını gezdik. Havran İnönü mahallemizde belediyemiz tarafından yapmış olduğumuz. Bununla birlikte Filistin Salfeet şehrine de aynı zeytinyağı sabunu üretim tesisi kurulması yönünde ülkemizde iş birliğini gerçekleştirdik. Şu anda zeytinyağı sabunu fabrikası Salfeet şehrimize de kuruldu.”diye konuştu.

– Gazze’de İsrail’in yaptığı zulmü lanetliyoruz

Gazze’de ve Filistin’de yaşanan katliamı, İsrail’in yapmış olduğu vahşeti kınadıklarını ifade eden Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçlerimiz acıyor her gördüğümüzde her televizyona baktığımızda ve yaşananları gördükçe. O masum çocukların, o kadınların, o insanların on binlerce insanın vahşice katledilmesinden dolayı çok hüzünlüyüz. Onlar şehittir, şehit alacaklar inşallah ama. insanlara yapılan bu zulmü, İsrail tarafından yapılmış olan bu insafsızca ve insanlık dışı uygulamayı lanetliyoruz. Bir an önce bu zulmün sona ermesi için rabbime dua ediyoruz.”

Havran ilçesinde iki gün kalan Salfeet Belediye Başkanı Zubaydi ve meclis üyelerinden oluşan heyet, bugün kentten ayrıldı. Heyetin ziyareti, kardeş şehir ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkı sağladı.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete