Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaÇevreBursa'da yaşanan depremin ardından Bursa JMO Başkanı Er'den açıklama

Bursa’da yaşanan depremin ardından Bursa JMO Başkanı Er’den açıklama

Bursa’nın Gemlik ilçesinde 4.1 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından Bursa Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Engin Er, Bursada Bugün’e özel açıklamalarda bulundu.

Bursa‘nın Gemlik İlçesinde gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki depremin Gençali Fayı üzerinde olduğunu açıklayan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Engin Er, “Gençali fayı son 4-5 yıl içerisinde artan 5-5.1’e varan büyüklükte deprem üreten bir fay kolu. Bu aslında Kuzey Anadolu fay hattının orta kolu olarak isimlendirilen bir fay hattı. İznik‘ten başlayıp Gemlik, Mudanya‘ya ve Karacabey‘e doğru ilerleyen bir fay hattı. 4.1 büyüklüğündeki deprem yıllardan beri buralarda oluyor” dedi.

“7 BÜYÜKLÜĞÜNE VARAN DEPREMLER ÜRETTİĞİNİ BİLİYORUZ”

Olası bir büyük Bursa depreminin bu fay hattından da beklenildiğini söyleyen Er, 7 büyüklüğüne varan deprem üretme potansiyelinin olduğunu açıkladı. “Tarihsel kayıtlara baktığımız zaman orta kolun 7 büyüklüğüne varan depremler ürettiğini biliyoruz. Bu fay hattı uzun yıllardır bu büyüklükte bir deprem üretmemiş. Enerji birikiminin olduğu bir fay hattı” diye açıkladı.

Kaynak : https://www.bursadabugun.com/haber/bursa-da-yasanan-depremin-ardindan-bursa-jmo-baskani-er-den-aciklama-1691167.html

Haber Merkezi : Bülent ÖZGEN

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments