Home Editörün Seçtikleri Bu köye gelen dalıyor

Bu köye gelen dalıyor

0
47

Açılış dolayısıyla gerçekleştirilen törende dalgıç ve belgesel yönetmeni Savaş Karakaş´ın “Sudaki izler Gömeç” belgeseli, Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen´in Cumhuriyet´in 100´üncü yılında 100 metreye yaptığı serbest dalışı anlatan ve dünya serbest dalış rekortmeni Ufuk Koçak´ın hayatından kesitler içeren video gösterimi sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programdaki açılış konuşmalarının ardından törene katılanlar, hep birlikte kurdele keserek Gömeç Dalış Köyü´nün açılışını yaptı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi tarafından botlarla yapılan gösterinin ardından Gömeç Dalış Köyü Dalgıçları denizde Türk Bayrağı açtı.

İlçede gerçekleştirilen heykel sempozyumlarında dünyanın değişik ülkelerinden gelen heykeltıraşların yaptığı bölgenin kültürel yapısını, mitolojisini içeren mermer heykellerin de yer aldığı bir galerine ev sahipliği yapan Gömeç Dalış Köyü, yılın 12 ayı dalış meraklılarına hizmet verecek. .

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaptığı açıklamada; Gömeç Dalış Köyü´nün açılmasıyla bölgede dalış turizminin 12 aya çıktığını söyledi.

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam konuşmasında: “Bir şeye başladık neler çıktı gördünüz. Daha neler çıkacak onları da göreceksiniz. Ben bu konuda çok mutluyum. Bir taşı attım ve bu taş ben deli olmadığım için bir çokları tarafından tekrar tekrar yüzeye çıkartıldı. Yeni taşlar geldi, daha taşlar gelecek. Çok daha güzel şeyler yapacağız. Ben memnunum.” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz: “Gömeç Dalış kulübünü bugün resmi olarak hizmete açtık. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Gömeç Dalış Kulübü; itfaiyecilerin arama kurtarma çalışmalarından tutun dalış sporunu seven insanların her türlü eğitimini alabileceği ama en çok da engellilerin gerçekten yararlanabileceği bir uluslararası standartlarda tesis oldu. Bugün çok farklı dalarak coğrafyayı öğrenme, denizaltı güzelliklerinden yararlanma, dalışı öğrenme, engelli iken rehabilitasyon olarak kullanma, itfaiyeciysen arama kurtarma, deniz altında kaynak yapmak için gerekli sualtı tesisatlarının sağlanması, her türlü hizmeti verebilecek tam donanımlı bir tesisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Gömeç ilçemizde açmış bulunuyoruz. Gömeç Dalış Kulübü şehrimize ülkemize hayırlı uğurlu olsun. 12 ay eğitmenleriyle hizmet verebilecek uluslararası standartlardaki bu tesisimiz tüm hemşerilerimize, tüm insanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Doğal olarak tabi bir cazibe merkezi çünkü standartları çok yüksek olduğu için her tür insanın, işletmenin, itfaiyenin, zevk sahibi dalmayı seven insanların rahatlıkla gelebileceği bir yer olacağı için ve bu işlerin konaklaması ayrı, yemek yemesi ayrı hepsinin şehrimize ilçemize bir katkısı olacağı kesin.” diye konuştu.

Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen de, “Zaten ülkemiz denizlerle çevrili ve sadece dalış aslında Güney kıyılarımızdan ibaret değil. Ben de yarı bu bölgeli olarak tüm gençliğim, çocukluğum buralarda dolarak geçti. Bugün de Gömeç Danış Köyümüzün açılışı oldu. Dolayısıyla dünyadan pek çok dalgıcın buraya gelip antrenman yapacağını ve bu bölgelerdeki aslında İstanbul dahil pek çok dalışa merakı olan insanın, su sporlarına merakı olan insanın buraya çok erişilebilir şekilde ulaşıp danış yapabileceğini düşünüyorum. Bence Türkiye için çok anlamlı güzel bir proje oldu. O yüzden emeği geçen herkesi de tebrik ediyorum.” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Belediyesi, Marmara Adalar Belediyesi, Burhaniye Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Burhaniye Ticaret Odası iş birliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, Gömeç Kaymakamı Mehmet Şirin Altay, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam ve kurum müdürleri de katıldı.