Home Güncel Edremit Körfezi bayram tatilinde dolacak

Edremit Körfezi bayram tatilinde dolacak

0
52

Yıllık 3 milyonun üzerinde gecelemeyle iç turizmde ilk sırada yer alan Edremit Körfezi’ndeki tesislerde 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için rezervasyonlar yüzde 100’e yaklaştı

30 bini aşkın yatak kapasitesi ve 130 bin ikinci konutun (yazlık) bulunduğu Edremit Körfezi’ndeki konaklama tesislerinde, bayram tatili dolayısıyla adeta yer kalmadı.

Ayvalık, Cunda Adası, Gömeç, Ören, Altınoluk, Zeytinli, Güre, Akçay, Küçükkuyu gibi Kuzey Ege’nin gözde turizm merkezlerinin bulunduğu, 145 kilometre sahil bandına sahip körfez, genellikle iç turizme hizmet sunuyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Balıkesir – Çanakkale Temsil Kurulu Başkanı Fatih Ergün; “ Bayram tatilinin erken açıklanması 9 günlük  tatilin bölgede otellerimizde hem hazırlığın hızlanmasına sebebiyet verdi hem de sezonun erken başlaması anlamında da karar verici oldu. İşletmelerimiz hazır. Doluluk oranlarının yüzde 80’ler, 90’lar oranına ulaştığını görüyoruz. Bölgemize yapılan otobüs seferlerine, uçak seferlerinin doluluk oranlarına ulaştığını görüp aynı zamanda ilave yeni seferlerin düzenlendiği, yeni sefer konulduğunu görüyoruz.  Kesinlikle konaklama rezervasyonlarını, ulaşımı eğer ki kendi araçları kendi araçları dışında gelecekler mutlaka ulaşım konusunu önceden planlamalarını öneriyoruz. Yine bölgemize gelirken hava durumu gayet güzel gözüküyor erken bir deniz sezonu başlayabilir ona göre hazırlıklı gelmelerini tavsiye edebiliriz. Kültür turlarına katılmalarını tavsiye ediyoruz.” Dedi.

Hasan Demiraslan: “Muhteşem duasıyla Kazdağlar her zaman olduğu gibi bu bayramda çok güzel ilgi gördü. Otelimiz çok zaman öncesinden bütün odaları doldu. Bölge tabi çok özel bölge Kazdağları 1774 metre yüksekliğinde muhteşem doğasıyla, muhteşem oksijen ile çok özel bir nokta. İstanbul’a konum olarak yakın. Deniz, soğuk sular, termal sularıyla, doğasıyla, kültürel turizmi ile çok özel bir nokta. Tabii bizim otelimizin de ayrıca özel özellikleri var. Misafirlerimize aktiviteler yapıyoruz. Kkazdağları’na misafirlerimizle gidip kekik topluyoruz, zeytin kırıyoruz.  ‘Kalp kırma zeytin kır’ diye çok güzel bir sloganımız var bunu gerçekleştiriyoruz. Yöresel yemeklerimizi beraber yapıyoruz. Workshoplar yapıyoruz. Keşkek dövüyoruz misafirlerimizle. Sıra dışı bir tatil yaşatıyoruz kısaca misafirlerimize. “ diye konuştu.