Home Editörün Seçtikleri Edremit’te Ata tohumlarından yetiştirilen sebze fidesi dağıtıldı

Edremit’te Ata tohumlarından yetiştirilen sebze fidesi dağıtıldı

0
50

Balıkesir’in Edremit ilçesinde “Geçmişe sahip çıkıp geleceğe taşıma” projesi kapsamında ilçe belediyesince geleneksel yöntemle ata tohumundan yetiştirilen 4 bin 500 sebze fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı.

Cumhuriyet Meydanında kurulan stantta Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve meclis üyeleri tarafından Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce ekiplerince ilçeye bağlı kırsal mahallelerden araştırılarak toplanan ata tohumları kullanılarak yetiştirilen domates, patlıcan ve biber fideleri vatandaşlara verildi.

Fide dağıtım etkinliği sonrasında gazetecilere açıklama yapan Ertaş, Ata tohumlarını geçmişten geleceğe taşımak amacıyla bulup, koruyup, çoğaltarak sahip çıktıklarını söyledi.

Genetiği oynanmamış Ata tohumları vatandaşlarla buluşturduklarını ifade eden Ertaş, “Vatandaşlarımızın bu tohuma sahip çıkması, ‘Geçmişimize sahip çıkıp geleceğe taşımasını sağlama’ projesi bu. Gayet de ciddi bir ilgi görüyor. Şu anda domates, biber ve patlıcan fideleri dağıtıyoruz, ata tohumlarından üretilmiş pideleri dağıtıyoruz.” dedi.

Ertaş, bu proje ile geçmişi geleceğe taşıyarak sağlıklı nesiller için sağlıklı tohumlardan üretilen fideleri dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Belediyenin dağıttığı fidelerden alan Osman Gürsoy ise, “Çok mutluyuz. En azından sağlıklı fideler alarak sağlıklı ürünler yemek istiyoruz.” diye konuştu

Gülten Balaban ise fideleri bahçesine dikmek için aldığını belirterek belediyeye teşekkür etti.

Elmas Kırmızı da bahçesine ekerek torunlarına sağlıklı sebze yedirmek istediğini dile getirdi.