Kutlama programları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Törende Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Hv. Tümg. Hüseyin Duman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Atatürk Anıtına çelenk sundular. Çelenklerin sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile buradaki tören sona erdi.

Daha sonra Kuvâ-yi Millîye Meydanı’nda devam eden kutlamalar Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı Hv. Tümg. Hüseyin Duman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın vatandaşları selamlaması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Eylül Balıkesir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu ile ilgili mesajı okundu.

Kutlama programı Altıeylül Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Bektaş’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile devam etti. Daha sonra Mehmet şeref Eğinlioğlu Ortaokulu öğrencisi Ebrar ÖRGEL’in ‘Bu Gün Kurtuluş Günü’ ve Rahmi Kula Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Faruk KAR’ın ‘Balıkesir Kuva-Yi Milliye Marşı’ isimli şiirleri duygulu anlar yaşattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından meydanı dolduranların coşkuya alkışla eşlik ettiği kutlamalar, Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları Ekibinin gösterisi ile devam etti. İl Jandarma komutanlığı personeli tarafından gerçekleştirilen tüfekli hareketler gösterisi ilgiyle izlendi. Jandarma Komandoları ve Büyükşehir Belediyesinin birlikte sergilediği halk oyunları ise büyük alkış aldı. Daha sonra Balıkesir Diriliş Mehteran Takımının vatan aşkını coşturan gösterisinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu gerçekleştirdiği müzik dinletisine meydanı dolduran vatandaşlar al bayraklarla eşlik etti.

Kurtuluşun 102’nci yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programının son bölümünde gerçekleşen Geçit Töreni, protokol ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Vatandaşların bayraklar ve alkışlarla eşlik ettiği geçitte; gaziler, izci ve sporcu öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet araçları ile askeri araçlar yer aldı. Ayrıca Kurtuluş Savaşının zor günlerinde düşmanı korkutarak kaçırdıkları rivayetiyle bilinen geleneksel Tülütabakların geçidi coşkuya farklı bir renk kattı.