Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriKuzey'in katil zanlısı eski damadına müebbet hapis verilmesini istiyor

Kuzey’in katil zanlısı eski damadına müebbet hapis verilmesini istiyor

BALIKESİR’in Edremit ilçesinde 7 şubat 2018’de 4 yaşındaki oğlunu, ağzını ve burnunu kapatarak nefessiz bırakıp öldürdüğü iddiası ile tutuklanan ve daha sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan Hüseyin Ersezgin, denetimli serbestlik ofisine 3 ay boyunca imza vermediği gerekçesi ile yakalanarak yeniden ceza evine gönderildi.

4 yaşındayken öz babası tarafından ağzı, burnu kapatılmak suretiyle boğularak öldürdüğü iddia edilen Kuzey Efe Ersezgin’in anneannesi Nurten Güven, torununun katil zanlısı Hüseyin Ersezgin’in 28 aralıktaki duruşmada müebbet hapis ile cezalandırılmasını istiyor.

Uzun zamandır İstanbul’da olan ve eski damadının yakalanmasının ardından Edremit’teki evine geri dönen Güven, torunu Kuzey Efe’nin mezarına giderek katil zanlısının ceza evine konduğunun müjdesini verdi.

Nurten Güven yaptığı açıklamada. 14 haziran 2019’da Bursa İstinaf Mahkemesi’nin şartlı tahliye ile serbest bıraktığı torununun katil zanlısı öz babası Hüseyin Ersezgin’in denetimli serbestlik ofisine 3 ay boyunca imza vermediği gerekçesi ile yakalanarak yeniden ceza evine gönderildiğini söyledi.

Katil zanlısı için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi amacıyla Bursa İstinaf Mahkemesi’ne verdikleri dilekçenin kabul etmediğin anlatan Güven: “Bizim dilekçemizi kabul etmedi ama katili şartlı tahliye ile dışarı çıkardılar geçen sene haziranın 14’ünde. Haberimiz yoktu çıktığından. Gece 01.30’da geldi evimize çok korktuk. Polisi aradım inanamadılar çıktığına. Biz apar topar burayı terk ettik İstanbul’a gittik. Kızımı babasına teslim ettim. Ben de babamlarda kaldım. Geçen sene hiç buraya gelemedik onun korkusundan.” dedi.

Katil zanlısı eski damadının mahkemeye de gelmediğini ifade eden Güven: Torununun katil zanlısının Edirne’de. Edirne’de birini dolandırdığını iddia ederek şöyle konuştu: “Turistik bir yer tutmuş. Oranın bütün parasını alıp işçilerin de parasını vermemiş, oranın sahibinin de parasını vermeden kaçmış. Bunu da sosyal medyada dolandırdığı bayanın paylaşımında gördük. Tabi paraları alıp kaçınca katil Hüseyin Ersezgin torunumun katili şartlı tahliye ile çıktığı için imza atması gerekirken atmıyor 3 ay boyunca. İmza atmadığı ve mahkemeye de katılmadığı için yakalanma kararı alındı çok şükür. İnşallah 28 aralıkta Bursa İstinaf Mahkemesinde saat 15.00’da inşallah ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alır. En azından içimize biraz su serpilir. “

Torununun yaşasaydı şu an 6 yaşında olacağını da aktaranGüven: “Yaşıtlarıyla okula gidecekti. Ama ben çocukları görünce dayanamıyorum. Kuzey’im gözümün önünden hiç çıkmıyor. Annesi zaten çok kötü durumda. Şu an küçük kardeşi olmasa hiç ayakta durmayacak. Onun için ayaktayız biz. Bir de torunuma söz verdim, ona söz verdim. Dedim ki o dışarıda olmayacak. Kuzey’ime her mezara gittiğimde sözümü tutuyorum. Müjdeli haberi vereceğim Kuzey’ime. Katil ceza evine girdi çok şükür. Artık adalet istiyoruz. Erkek adaleti değil, gerçek adalet istiyoruz. Artık yeter. Çocuklar öldürülmesin, kadınlar öldürülmesin. Bıktık artık anneler ağlamasın. Çok özlüyorum Kuzey’imi. 3 senedir kimse ana anneanne demiyor.” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments