Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriEdremit polisinden "Sikke" operasyonu

Edremit polisinden “Sikke” operasyonu

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Osmanlı dönemine ait sahte sikkeleri satmaya çalışan 7 kişi ilçe emniyet müdürlüğünce düzenlenen operasyonda yakalandı. Şüphelilerden 5’i adliyeye sevk edildi

Mustafa A. adlı kişi kendisi ile telefonla irtibata geçen şüphelilerin kazı sonucu küp dolusu tarihi eser niteliğinde altın bulduklarını ve bunları para karşılığı uygun fiyata satabileceklerini söylediler.

Mustafa A. ile Edremit ilçesinde buluşan şüpheliler, bir kuyumcuya giderek altınlardan bir tanesini bozdurdu. Diğer altınların da gerçek olduğuna inanan Mustafa A., 25 bin lira karşılığında 240 altın sikke için anlaştı. 

Daha sonra aldığı altın sikkelerin sahte olduğunu fark ederek dolandırıldığını anlayan Mustafa A., durumu polise bildirdi. İhbarın alınması üzerine harekete geçen Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin kullandığı araçları ve kaldıkları ikameti belirledi.

Fiziki takibe başlayan ekipler, 7 şüpheliyi İkizçay Mahallesi 3078 sokakta saklanmak için kullandıkları ikamete girmek üzereyken kıskıvrak yakaladı.

Polis tarafından şüphelilerin ev araçlarında yapılan aramalarda 352 adet sahte Osmanlı sikkesi, dolandırıcılık olayında kullandığı değerlendirilen 11 adet telefon, 3 bin 500 lira nakit para ve farklı farklı açık adres ve isim listesi bulunan dokümanlar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2’si savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken Sait D. (36), Mahmut D. (39), Halil K. (53), Orhan G. (24) ve Osman Ö. (19) ise nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments