Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriÜç mahallede karantina uygulanıyor

Üç mahallede karantina uygulanıyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 3 mahallede yeni tip koronavirüs (Kovid – 19) kapsamında kısmi karantina uygulanmaya başlandı.

İlçeye bağlı kırsal Kadıköy, Ortaoba ve Yolören Mahallelerinde bazı kişilerin KOVID-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu üç mahallede, hastalığın yayılımını önlemek amacıyla hane bazlı karantina uygulanması kararı aldı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada karantina uygulamasının bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Kaymakam Ünsal imzalı açıklamada: “İlçemiz Ortaoba, Bostancı ve Yolören Mahallelerinde koronavirüs vakalarının çok miktarda olması ve devam etmesi nedeniyle enfeksiyonun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla, pozitif vaka ile birlikte ikamet eden temaslıların bulunduğu hanelerin ve pozitif vaka ile temaslı olan farklı hanelerde ikamet eden kişilerin bulunduğu hanelerin ikinci bir emre kadar 29.11.2020 tarihi saat 12.00’den itibaren hane bazında karantinaya alınmaları kararlaştırıldı.” denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı: “Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk CezaKanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, Yıllık izin ve idari izin alan personelin izinlerini (sağlık, ölüm gibi zorunlu haller hariç) ikametgahlarının dışında geçirmeleri ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır. İzin alacak personelden ilçe dışına çıkmaması, iznini ikametgahında geçirmesi yönünde yazılı taahhütname alınmasına, Daha evvel alınan kararların takip ve uygulanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.”

Bostancı, Ortaoba ve Yolören’de 14 gün süresince karantinada bulunan halkın ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanacağı bildirildi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments