Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün Seçtikleriişyerini kapatan esnafları ücretsiz tıraş ediyor

işyerini kapatan esnafları ücretsiz tıraş ediyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir Darıcı Berber Shopun sahibi yeni tip koronavirüs (Kovid- 19) nedeniyle tedbir amaçlı iş yerlerini kapatan esnafları ücretsiz olarak tıraş ediyor.

Edremit’te berber dükkanı işleten İbrahim Özyurt, pandemi dolayısıyla iş yerlerini kapatan esnaf arkadaşları bir için ücretsiz saç ve sakal tıraşı hizmeti başlattı.

Özyurt yaptığı açıklamada: “Pandemi sürecinde tedbir amaçlı devletimizin uyguladığı kısıtlamalara uymak amaçlı işyerlerini kapatan esnaf arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla ücretsiz tıraş yapma kararı aldık.” dedi.

Edremit’in ekonomik yönden küçük bir kasaba olduğunu söyleyen Özyurt: “Bizim devamlı müşterilerimiz vardı. Müşterilerimiz epeydir tıraşa gelemediler. Gelemeyince de biz bunlara geri dönüş yaptık telefonla. Arkadaşlarımızın söylediği tedbir amaçlı dükkanı kapattığından dolayı maddi yönden gelemedikleri yönündeydi. Biz de bu duruma üzüldük ve ekip arkadaşlarımla biz de bu kararı aldık.” diye konuştu.

Özyurt, pandemi sürecinde esnafları aileleri de dahil olmak üzere hiç bir ücret almadan tıraş yapmak istediklerini, bunu da ilçedeki siyasilere de aktardıklarını ve onlardan da büyük destek gördüklerini aktardı.

İbrahim Özyurt’un yaptığı hareketin çok ulvi ve güzel bir davranış olduğunu ifade eden Edremit Lokantacılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Aykut Dürüst şunları söyledi: “Türkiye’de herkes zor durumda ama lokantacı, kafe ve kahvehaneler çok daha zor durumda. Bizim çalışanlarımız ve işletmeler zor durumda. O yüzden de bize manevi ve bu güzel hareketi yapan kuaför arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz. O parayı bulacak gücü yok bazı üyelerimizin. Tıraş deyip geçmeyin.”

Pandemi tedbirleri kapsamında iş yerini kapatmak durumunda kalan Onur Marak ise “Bu yolda güzel bir işe imza attı arkadaşımız. Bu süreçte İbrahim Özyurt esnafımıza teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments