Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriSite sakinleri taciz iddiası ile ayaklandı

Site sakinleri taciz iddiası ile ayaklandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yazlık ve kışlık konutların bulunduğu bir sitenin sakinleri, muhasebe departmanında görevli bir kadının sözlü ve fiziki tacize uğradığını iddia etti.

Yaklaşık bin üyesi olan sitenin yönetim kurulu başkanı M. A. U.’nun kadınları taciz ettiği iddiası ile bir araya gelen sakinler, basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.

Geçtiğimiz cuma günü meydana geldiği iddia edilen taciz olayı ile alakalı olarak site başkanı M. A. U., jandarma tarafından ifadesi alınmak üzere götürüldü.

Tacize uğradığı ileri sürülen P. Y. isimli kadın ise suç duyurusunda bulunmak üzere Burhaniye İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri nezaretinde adliyeye giderek şikayetçi oldu.

Burhaniye Kadın Platformu adına açıklama yapan Şenay Gül Emtekin, “Biz bu olayı duyduk ve buraya geldik. Kadın  sabahtan beri beni tahdit ediyorlar şikayetimi almam için diyor. Bizim için kadının beyanı esastır. Hiç bir kadın boşuna kendisine taciz olduğunu söylemez. Kadın sonradan kayıt alıyortehdit edildiğini. O kayıtları da şu anda adliyeye götürdü jandarmalarla birlikte. Fiziki tacize uğradı diye biliyorum. Yalnız oldukları için yapıyor. Tacizi başkan yapıyor ama diğer yöneticiler de bu olayı kapatmak için sabah biz buraya geldiğimizde bizi tehdit ederek ‘siz buraya nasıl geliyorsunuz, ne için geliyorsunuz?’ diye.” dedi.

Emtekin: “Kadını bağırarak çağırarak da tehdit etti ve ölümle sonuçlanacak dedi. Bu ölümle sonuçlanacak dediğinden sonra da biz dedik ki buna uzaklaştırma olsun. Jandarmaya gidelim. Jandarma geldi ama buna savcılık karar veriyormuş. Kadın burada çalışmak zorunda. Çocuğu var. Ailesi var onları geçindirmek zorunda. Ondan dolayı biz şimdi takipçisiyiz.” diye konuştu.

Site sakinlerinden Şengül Akyalçın, “Biz kızımızı böyle duyunca iddia üzerine tabi ki yargıda olan bir durum. Geldik sadece kadınlar olarak ona destek vermeye yani biz seninle arkandayız demek için buradayız. Dilekçesini geri çekmesini istediklerini duyduk. O zaman madem suçsuzsa yargıyı bekler, adalete güvenir, sonucu bekler. Ama tehditle, bağırmakla olmaz bu işler. Kadın cinayetlerini Türkiye’de duyuyoruz. Biz o sonuca varmaması için geldik kızımıza destek olmak için. Sitemizde bu son yıl içerisinde bir kaç böyle taciz olayı olunca biz aslında böyle ayaklandık. Daha önce de oldu 4 ay önce bir bayana. Ondan evvelki sene yine bir bayanın evine girildi. Evli bir bayan bir de kocası var evinde bu şekilde girildi. Bunlar bzi artık yıldırdı.” şeklinde konuştu.

Bir başka site sakini Gülsar Dural: “Çalışan bayana taciz edilmiş. Bir değil bir kaç tane bayan varmış Bunun arkasındayız. Biz buraya senin arkandayız, sana destek olmaya diye geldik. Kapıda 4 kişi avazı çıktığı kadar bağırıyor ki niye geldiniz? yönetimden.” ifadesini kullandı.

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments