Home Editörün Seçtikleri Kazdağları’na kar görmek için geldiler

Kazdağları’na kar görmek için geldiler

Edremit Körfezi'nde yaşayan vatandaşlar, hafta sonu uygulanacak olan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasına saatler kala yılın ilk kar yağışının etkili olduğu Kazdağları’nda kartopu oynayarak ve mangal yaparak geçirdi

0
385

Balıkesir ‘in Ayvalık, Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Havran ilçe merkezlerinde yaşayan çok sayıda vatandaş, hafta sonunda uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesi yılın ilk karnını yağdığı Kazdağları’nda kartopu oynadı, mangal yaptı.

Yılın belirli zamanlarında beyaza bürünen Kazdağları’nın Çınarlı Han ve Hanlar mevkisine gelen vatandaşlar, buralarda yoğunluk oluşturdu.

Vatandaşlardan bazıları kar topu oynayarak bazıları da mangal yaparak günün tadını çıkardı.

Edremit’ten gelen Bilge Öztoprak, hafta sonunda uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde Kazdağları’na gelerek kalan zamanı değerlendirdiklerini söyledi.

Öztoprak: “Bugün Edremit Körfezi’ne kar yağdı. Bizler de hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından önce dağların ve karın keyfini çıkarmak için geldik. Manzara ve ortam çok güzel. Kazdağlarımızda kartpostallık görüntüler var. Biz de bunların fotoğraflar çekerek ölümsüzleştiriyoruz.” dedi.

Ailesiyle geldiği Kazdağlarında güzel bir gün geçirdiklerini dile getiren Leyla Halis: “Çok mutluyuz. Kar gördük çok özlemiştik. Çok mutluyuz. Altınoluk’tan geldik kar çiğnemeye, kar görmeye. Manzara harika, süper.” ifadesini kullandı.

Anne ve babası ile Kazdağları’na gelerek kar topu oynayan Ceylin Özdemir: “Kar yağdığı için oynadım çünkü çok mutluyum. İnşallah herkes gelir oynar. Çünkü çok zevkli bir şey.” diye konuştu.

Arkadaşları ile kar görmek için Kazdağlarına geldiklerini dile getiren Orhan Karagöz de şunları söyledi: “Körfeze geldiğimizde ilk defa kar gördük. Arkadaşlarla gelelim bir görelim, bakalım dedik. Şehrimize yağmıyor ama Allah’tan bu Kazdağları’na geliyoruz az da olsa nefes alıyoruz. Görüyoruz bu güzellikleri. Önümüz deniz, arkamız dağ. Çok mutluyuz.”