Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaÇevreCunda ve tüm kıyılar halkındır. Kiralanamaz

Cunda ve tüm kıyılar halkındır. Kiralanamaz

Bundan tam bir yıl önce “Tüm kıyılar halkındır” diyerek Cunda Bahçealtı koyunda biraraya geldik. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2. Bölge Müdürlüğü Bahçealtı koyunu 20 yıllığına kiralamak amacıyla ihaleye açmıştı.Kıyıların imara açılması, günübirlik tesisi vb. adlar ile yapılaşma tehdidi altında bırakılmasına itirazımızı yüksek sesle dile getirdik. Tepkilerimiz üzerine ihalenin iptal edildiği açıklandı.Ancak geçtiğimiz ay 1/1000 halihazır harita paftası üzerine kıyı kenar çizgisi tespit ve aktarımı yapılması ile ilgili yapılan ilan sonucunda bölgede yeni bir düzenleme için girişimde bulunulduğunu üzülerek öğrendik.

Bu girişimin yine aynı yerde “günübirlik tesis” için ön hazırlık olduğu bilgisine ulaştık.

Korumanın doğal yapının bozulmasına neden olacak düzenlemelere kılıf olamayacağını,

Korumanın bütünlüklü bir yaklaşım demek olduğunu hatırlatıyoruz.

İlgili tüm kamu kurumlarını tabiat parklarını, ormanı, denizi ve doğayı mevcut haliyle korumaya davet ediyoruz.

İlerleyen günlerde çeşitli gerekçelerle hayata geçirilmeye çalışılacak her türlü yapılaşma, halka kapatma ve kiralama gibi düzenlemeleri asla kabul etmeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Cunda kıyıları başta olmak üzere tüm doğal güzelliklerin kendi doğasıyla birlikte sürdürülebilir olması ve erişilebilir olması, korunması konusunda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz.

LİNK HATTI : https://www.change.org/tumkiyilarhalkindir

HABER: BÜLENT ÖZGEN

RELATED ARTICLES
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete

Most Popular

Recent Comments