Lodos iskelelere zarar verdi

Edremit Körfezi'nde Son günlerde bölgede etkili olan ve yaşamı olumsuz yönde etkileyen lodos, iskelelere zarar verdi. Lodosun etkisi ile deniz içinde ne kadar pislik varsa sahile taşıdı.

0
492

Balıkesir’in Edremit ilçe merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede olan Altınoluk Mahallesinde beton rıhtımın zeminin çökmesine ve demir iskelenin bazı bölümlerine kısmen zarar gerdi.

Özellikle Altınoluk ve Akçay Mahalleleri sahilinde oluşan kuvvetli dalgalarla birlikte kumsala odun, dal parçaları ve çöpler doldu.

Altınoluk’ta balıkçı barınağında balık tutan Bayram Karataş, iskelede lodos nedeniyle çökme olduğunu belirterek: “Rıhtım betonu herhalde düzgün atılmadığından denizin suyu da taşların altına girdiğinden rıhtım parçalandı. Lodostan her sene parçalanıyor zaten burası. bir bu sene değil yani.” dedi.

Öte yandan Altınoluk kordonundaki kafelerin teras olarak kullandığı ve geçtiğimi yıllarda lodostan zarar gören demir iskele üzerindeki ahşap malzemeler bu sene korunmak üzere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bulundukları yerlerden sökülerek düzenli bir şekilde istiflendi.

Edremit Körfezi’nde kuvvetli lodos nedeniyle iskeleler zarar gördü

BALIKESİR (AA) – Edremit Körfezi’nde etkili olan kuvvetli lodos, iskelelerde zarara neden oldu.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Altınoluk ve Akçay mahalleleri sahilinde oluşan dalgalarla kumsala odun, dal parçaları ve çöpler sürüklendi. 

Altınoluk’ta beton rıhtım ve demir iskelenin bazı bölümleri zarar gördü.

Bölgede kafelerin teras olarak kullandığı ve önceki yıllarda lodostan etkilenen demir iskele üzerindeki ahşap malzemeler ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yerlerinden sökülerek düzenli bir şekilde istiflendi. 

Balıkçı barınağında balık avlayan Bayram Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iskelede lodos nedeniyle çökme olduğunu söyledi.

Karataş, “Deniz suyu taşların altına girdiğinden rıhtım parçalandı.” dedi.