“Yarın çok genç olabilir”

"Yarın Çok Genç Olacak Projesi" kapsamında Balıkesir'e gelen 160 öğrenci Koca Seyit'in kabrin ziyaret etti

0
414

İçişleri Bakanlığınca başlatılan “Yarın Çok Genç Olacak Projesi” kapsamında, 8 ilden yaşları 15 ile 18 arasında değişen 160 öğrenci, Çanakkale kahramanlarından Seyit Çabuk’un (Seyit onbaşı) kabrine ziyarette bulundu.

Proje kapsamında Adana, Ağrı, Batman, Ardahan, Iğdır, Kırıkkale, Şanlıurfa ve Şırnak’tan Balıkesir’in Havran ilçesine gelen öğrenciler burada ilçe kaymakamı Enver Özderin ve belediye başkanı Emin Ersoy tarafından karşılandı.

İlçeye bağlı Çanakkale Kahramanı Seyit onbaşının adını taşıyan kırsal Kocaseyit mahallesinde ilk olarak Seyit Çabuk’un anıt mezarına gelen kafile zaman zaman yağan yağmura ve soğuk havaya rağmen burada dua etti ardından Kocaseyit Anıtının bulunduğu alanı ve Seyit Onbaşı Müzesi’ni gezdi.

Öğrenciler burada kaymakam Özderin ve Seyit Çabuk’ın torunu Muhammet Yıkar tarafından bilgilendirildi. Yıkar, öğrencilere dedesi hakkındaki savaş sonrası yaşananları anlattı.

Heyecan ve şehitler için duyduğu üzüntüyü bir arada yaşadığını söyleyen Batman’dan gelen Halime Gündüz şunları dile getirdi:

“Çok karmaşık duygular ama hepsi güzel duygular. İyi hissettiriyor. Bir şeyleri bilince daha daha bilinçli bir şekilde hareket ediyoruz. Bu da fayda sağlıyor.”

Iğdır’dan gelen öğrenci Elif Çinbudak da “Çanakkale’ye geldim gerçekten çok şanslıyım buralara geldiğim için. İlk defa geldim. Zaten vatan ve millete yararlı bir vatandaş olmak için eğitiliyoruz. Bu doğrultuda da buraya getirildiğimiz için çok teşekkür ederiz Süleyman Soylu’ya. Gerçekten damarlarımıza kadar hissettik burada Çanakkale’yi. Hele ki Koca Seyit’i tam hissettik.” diye konuştu.

Projeye Iğdır’dan katılan Yaren Ramazan’da önce Çanakkale’ye gittiklerini aktararak: “Çok güzeldi. Hayatımda hiç hissetmediğim duyguları hissettim. Benim için müthiş bir şeydi. Bu projede yer aldığım içinde çok mutluyum. Herkese buradan teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Batman’dan gelen Fedile Çelik ise “Şehitlerimizi gezedik. Şu anda çok mutluyuz. Keşke biz de o makama gelebilsek. İnşallah geliriz.” diye konuştu.

Mutlu ve gururlu olduklarını vurgulayan Ardahan’dan projeye katılan Yiğit Aydın, şöyle devam etti:

“Ecdadımızın bu topraklar için neler yaptığını görmek bizi mutlu ediyor. Sayın bakanımız Süleyman Soylu’ya da çok teşekkür ediyoruz. Bizi düşünerek değer verdiğini gösteriyor. Gururluyuz. Daha demin de Seyit Onbaşı’nın torununu gördük. Onun da gururunu anlayabiliyorum.”

Batman’dan gelen Şıldan Yalman: “Çok değişik duygular aslında. Asla okuldaki, kitaplardaki gibi bir duygu değil. Evet çok inanamıyorduk böyle şeylere. Ama buraya gelince sanki üzülüyorduk hem de mutlu oluyorduk ve gurur duyduk bununla. Çok güzel bir milletimiz var. Gurur duyuyorum. Bir de bu işe vesile olan herkese çok teşekkürler. Çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

8 ilden toplam 176 öğrenciyi “Yarın çok genç olacak” projesi kapsamında Koca Seyit’imizin memleketinde, köyünde, mezarı başında ağırlamaktan memnun odluklarını söyleyen kaymakam Enver Özderin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçişleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesi kapsamında gençlerle beraberiz. Onları ağırladık. Dilimiz döndüğünce Havran’ımızı, Koca Seyit’imizi onlara tanıttık. Allah yollarını, bahtlarını açık etsin. Biz ülke olarak ve dünya onlardan çok umutlu. İnşallah güzel güzel kendilerini yetiştirdikten sonra ailelerine, bu vatana, milletine layık olarak inşallah güzel görevlerde onları göreceğiz.”

Öğrencilere Havran Belediyesi tarafından içinde Kocaseyit’i anlatan CD,kitap, maske, yöresel ürünlerden leblebi ve höşmerim tatlısı bulunan birer çanta hediye edildi.