Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriCHP'li Özel: "Resmen yalvarıyoruz; Aşı olun"

CHP’li Özel: “Resmen yalvarıyoruz; Aşı olun”

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bu yıl 31'incisi düzenlenen Burhaniye Ören Kültür ve Sana Festivali düzenlenen tören ile başladı.

-

Festivalin açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Profesör Doktor Ümit Özlale ve Ali Lapanta katıldı.

Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: “İki tane genel başkanımız bu memleketi millet ittifakıyla attıkları demokrasi adımının inşallah milletin desteğiyle iktidarla şahlandıracaktır.” dedi.

Pandemiden dolayı zor günlerden geçildiğini ifade eden Akın: zor günlerden geçerken düzenlenen bu tür organizasyonların moral olduğunu söyledi.

Festivalin açılış töreninde aşı ‘aşı olun’ çağrısı yapan Özgür Özel şöyle konuştu: “Sağlıklı olmak gerek demiştim bunun için sözümüze değer veren herkese rica etmiyoruz, akıl vermiyoruz. tavsiye etmiyoruz… resmen yalvarıyoruz. Sözümüze kıymet veriyorsanız bu salgından kurtuluşun aşı olduğunu bilin.”

Aşı karşıtlığı olarak güçlendirilmeye çalışılan ve sonunun büyük bir felakete dönüşebilecek safsatalara inanılmaması gerektiğini de işaret eden Özel: “Bu safsatalara sakın kulak asmayın. Aşı imkanı olan herkes ay değil, gün değil saat geçirmeden aşısını olsun. vurulduğu aşıdan sonra verilen randevuya gün değil, dakika geçirmeden herkes gitsin. Onun dışındaki bütün kurallara da hep beraber riayet edelim. Geçen sene ağustos ayının ilk 25 gününde 472 kişi hayatını kaybetmişti. Bu sene 3880 kişi hayatını kaybetti.”

Özel, hayatını kaybedenlerin irdelendiğinde tamamına yakınının aşısız olduğunu dile getirerek aşıya kavuşulmuş olmasaydı bu sayının bu sene ağustos ayında 30 bin kişinin ölmüş olabileceğine dikkat çekerek bu meselenin şakası olmadığını dile getirerek aşı çağrısında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Profesör Doktor Ümit Özlale de festivalin adının turizm, kültür ve sanat festivali olduğunu kaydederek şu anda turizm, ne kültür ne de sanat politikasının olmadığını öne sürdü.

Çok zor dönemlerden geçildiğini de dile getiren Özlale, “Güzel günler çok yakında. Çok değil bundan 5- 6 sene sonra tarihçiler siyaset bilimcileri Millet İttifakının cumhuriyet tarihinin önemli, en etkili, en pozitif siyasi oluşumu olarak hatırlayacaklar.” şeklinde konuştu.

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ise açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “31. Burhaniye Ören Kültür ve Sanat Festivaline hoş geldiniz. Bildiğiniz gibi ülkemiz gerek ekonomik gerekse salgının olumsuz etkileriyle son bir buçuk yıldır zor bir dönem geçirmekteyiz. Bunu hepimiz hissetmekteyiz. Bu sıkıntılı günlerde sizlere bir nebze de olsa bir nefes aldırmayı düşündüğümüz için geçen yıl ertelediğimiz kitap fuarımız ve kültür ve sanat festivalimizi bu yıl gündeme getirdik.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri festivalin açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete