Home Editörün Seçtikleri Defne bebeğe nefes olalım

Defne bebeğe nefes olalım

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan Gülcü ailesini ilk ve tek bebekleri olan SMA Tip-1 hastası Defne Bebeğe destek sağlamak amacıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Edremit Belediyesince Cumhuriyet Meydanı’nda aşure hayrı düzenlendi.

0
380

Defne bebeği yaşatabilmek için adeta seferberlik ilan edilen ilçede vatandaşlar karınca kararınca bağışta bulunuyor.

Ancak şu ana kadar ihtiyaç olan 2,4 milyon Dolarlık paranın yüzde 65’i denkleştirilebildi. Defne bebeğe nefes olabilmek ve onu yaşatabilmek için ilçede herkes taşın altına elini koysa da daha büyük maddi yardımlar ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

İlçenin Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarda vatandaşlara Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikram edilirken, kazanların yanına konan kumbaralarla da 17 aylık Defne bebek için bağış toplanıyor.

Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal’ın da katılarak destek verdiği aşure hayrına; Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, CHP İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, İyi Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Cıvgaz, daire müdürleri, muhtarlar, dernek ve meslek odalarının başkanları hazır bulundu.

ANKA’ya açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Defne bebeği yaşatabilmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Arslan: “Bizim bir SMA Tip 1 hastası bir bebeğimiz var. Defne bebeğimiz bizim Edremit’te ki bir yavrumuz. Dolayısıyla da tedavi edilmesi gerekiyor. Tedavisi de pahalı bir tedavi. Biz tabi ki bütün Edremit olarak, belediyemiz, kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, vatandaşlarımızla beraber valiliğimizden onaylı bir yardım kampanyası başlattık. Şu anda yüzde 66’ya kadar bir para toplandı ama tabi ki yüzde 100’ü yapmamız gerekiyor.” dedi.

 Zamanın çok daraldığına dikkat çeken Arslan: “İnşallah bugün de böyle bir aşure etkinliği yapıp bütün vatandaşlarımızın burada yardımlarını talep ediyoruz. Onların gönüllerinden ne koparsa Defne bebek için oluşturulan kumbaralara atıyorlar. Umuyoruz iyi bir gelir sağlayacağız bugün de. Bu yavrumuza inşallah nefes olacağız ve onu yaşatacağız.” diye konuştu.

ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİSİNDEN DE ÜRÜN DESTEĞİ

Edremit’te zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan Ali Baydar, Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda Defne bebeğe destek olmak için düzenlenen kermeste satılması amacıyla bir kamyonet dolusu, zeytin, zeytinyağı ve zeytin sabunu verdi.

Edremitli üretici Ali Baydar: “Biz Edremit çiftçisi olarak, ziraat odası üyesi olarak Defne bebeğe yardımlar toplanıyor diye duyduk. Duyduğumuz günden itibaren bu ürünleri hazırladık. Bu kampanyaya Pidasus zeytincilik olarak sonuna kadar destek olacağız.” ifadesini kullandı.

Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker ise oda üyesi Ali Baydar’ın kendisine gelerek bu yıl zekatının tamamını veremediğini bu nedenle Defne bebeğe de destek olmak istediğini söylediğini belirterek şöyle konuştu: “Geçen gün odamızı ziyaretinde Ali bey bana ‘Başkanım bir hesap yaptım zekatımın tamamını daha vermemişim. Zekatımın tamamını vermek istiyorum, veremediğim yer var nereye vereyim?’ diye bana sordu. Ben de kendisine Defne bebek ile ilgili yapılan yardımlardan dolayı eksikleri olduğunu ve onlara yardımcı olmasını söyledim. O vesileyle Ali Baydar bu kamyoneti doldurarak bugün Defne bebeğe destek olmak için, bu ürünlerin burada satılarak parasının Defne bebek için kullanılması amacıyla teslim etti. Kendisine bu hayırlarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Defne bebeğe destek olmak isteyenlerin “DEFNE” yazarak 2704’e kısa mesaj ya da İş Bankası’nda açılan TL : TR24 0006 4000 0012 1130 2102 57, EUR: TR12 0006 4000 0022 1130 1139 53, USD : TR40 0006 4000 0022 1130 1139 34 veya SWIFT-BIC : ISBKTRISXXX İBAN hesaplarına bağışta bulunabilecekleri belirtildi.