Cuma, Mart 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriDefne bebek yardımınızı bekliyor

Defne bebek yardımınızı bekliyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan Gülcü ailesi Defne bebeği yaşatmak için çırpınıyor.

-

6 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konulan Defne bebeğin ailesi, bu acı gerçekle çocuklarının ek gıdaya geçtiği günlerde yutkunamaması şikayeti sonrasında üzerine tanıştı.

SMA TİP 1 teşhisi konulan Defne bebek için başlayan zamanla yarış git gide daralıyor.

Defne bebeğin rahat nefes alabilmesi için hastane hastane dolaşan aile aldığı cihazlarla çocuklarına geçici derman olurken kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

 Asıl tedavinin yapılacağı Amerika Boston’da bulunan Childiren Hastanesi’nden gelen rapora göre ailenin minik kızlarını yaşatabilmesi için 2.4 milyon dolara ihtiyacı var.

Defne bebeğe müdahale ise 2 yaşında yapılacak. Bu arada Defne bebeğin 13 kiloyu geçmemesi gerekiyor. Aile hem sosyal medya hesaplarından hem de Valilikten aldığı izinle bu paranın yüzde 65’ini tamamladı. Ancak geri kalan yüzde 35’lik kısmın tamamlanması için süre git gide daralıyor.

Bu arada Defne bebek için ilçede değişik kampanyalar düzenleniyor. Pazar tezgahlarında Defne için satışlar yapılıyor. Esnaflar günü birlik kampanyalar düzenliyor. Sosyal medyada canlı yayınlarla yardım kampanyasına destekler devam ediyor.

“BİR AN ÖNCE SMA TEDEVİSİNİN ÜLKEMİZE GELMESİNİ İSTİYORUM”

Kızına 6 aylıkken SMA’nın geç teşhisi konulması sonucu kas kaybından dolayı solunum cihazlarına bağlı olarak yaşam mücadelesini devam ettirmeye çalıştığını belirten Defne bebeğin babası Ahmet Gülcü: “Şu anda kızım 17 aylık ve bu 17 aylık süreç içerisinde kızım 6- 7 defa solunum sıkıntıları, kalp ritim bozuklukları, bu şekilde havaleler geçirdi. Zor günlerimiz çok oldu. Bir an önce bu tedavinin ülkemize gelmesini istiyoruz.” dedi.

“ÇARESİZLİK İÇERİSİNDEYİZ”

Çaresizlik içerisinde olduklarını ve bunu nasıl sunacaklarını bilemediklerini ifade eden baba Gülcü, şunları söyledi: “Elimizden gelen bütün imkanları her şeyi deniyorum. Bütün yollara çıktık, bütün yollarımızı deniyoruz. Ama çaresizliğimizi bu şekilde dile getirebiliyoruz. Tüm Türkiye olarak desteklerinizi bekliyoruz. Kızımın bu tedaviyi gecikmeden, bu ilacı almasını çok istiyorum. Hayatım boyunca hayatımızda, yaşantımızda beklentilerimiz çok şeyler değil. Çocuğumla oturup soframda belki bir dilim ekmeğimi belki bir bardak suyumu paylaşmak istiyorum. Çok büyük şeyler istemiyorum. Diğer ailelerimiz çocuklarının yapmış olduğu yaramazlıklardan şikayetçi olabiliyorlar ama biz bu şikayetlere bile muhtacız.”

“TEDAVİ PARASININ YÜZDE 65’İNİ TAMAMLADIK, GERİYE YÜZDE 35 KALDI”

Kızının 17 aylık olduğunu ve bu tedavi için 2 yaş ve 13 kilo kriterinin sunulduğunu vurgulayan Gülcü: “Kızımın son 4 kilosu kaldı ve kızım 17 aylık dedim son 7 ayı kaldı tedavi için. 3 senelik evliyim; ilk çocuğum. İlk çocuğumu kaybetmek istemiyorum. Hayatta çocuk inanın çok güzel, çok farklı değişik bir duygu. Bu duyguyu bu düşünceyi bu sevgiyi kaybetmek istemiyorum. Tüm Türkiye olarak sizlerin de desteklerinizi bekliyorum. Bu kampanyamız yasal kampanyadır. Valilik izinlerimiz ‘Defne’ye nefes ol’ instagram hesabımızda bulunmakta. Bu hesabımızda resmi İBAN’larımız yani valilik onaylı resmi İBAN’larımız bulunmakta. Kampanyamız ocak ayında başlatıldı. Ocak aynıdan bu sürece 7 aylık bir zaman dilimi geçti ve uğraşlarımız çok sahalarda, sergilerde, stantlarda.  Koşturmalarımız, uğraşmalarımız. İnanın ki çok büyük bir yerden destek olmadı. Hep kumbaralarımız ya da stantlarımızdan çıkan 25 kuruşlar, 5- 10 liralar. Böyle küçük miktarlarla şu anlık kampanyamızın yüzde 65’ine ulaşıldı. İhtiyacımız olan 21 milyon liranın 7 aylık süreçte yüzde 65’ine ulaşıldı. Geri kalan yüzde 35’in tamamlanması için tüm çevremizin, tüm ülkemizin duyarlılığını istiyorum. Bir an önce bu miktarı toparlayıp tedavimize kavuşmak istiyorum. Çocuğumu kaybetmek istemiyorum.”

“DEFNE’NİN ELİNDEN TUTUN”

Kızının SMA TİT 1 hastası olduğunu aktaran Defne bebeğin annesi Sefa Gülcü ise “Kızımın ölümcül kas hastalığı mevcut. 17 aylık şu an kızım. Biz de yaşatmak için savaş veriyoruz kızımla. Artık Defne’nin ilacına kavuşması gerekiyor. 7 aylık süreçle yüzde 65’e geldik. Lütfen Defne’nin elinden tutun ki Defne bu hayatta her şeyiyle yaşamaya başlasın. İlk çocuğumuz ve ben anne olarak size sesleniyorum; lütfen Defne’nin elinden tutun ve Defne’yi bir an önce ilacına kavuşturalım. Tek isteğim bu. Bir tek annenin isteği bu olur evladını yaşatmak için. Lütfen arkadaşlar, lütfen dostlar Defne’yi beraber yaşatalım. Siz olmadan Defne başaramaz, siz olmadan Defne yaşayamaz.” diyerek yardım çağrısında bulundu.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete