Perşembe, Nisan 18, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriAkrabalarının öldürdüğü Çiğdem'in eşi: "Adalet istiyorum"

Akrabalarının öldürdüğü Çiğdem’in eşi: “Adalet istiyorum”

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde geçtiğimiz yıl Eylül ayında yaşanan olayda ölen babalarından kalan miras yüzünden çıkan kavgada kayınbiraderi ve 2 oğlu tarafından bıçaklanarak öldürülen Çiğdem Dönmez'in (33) davasına Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam adildi.

-

Kardeşi ve 2 yeğeni tarafından eşi öldürülen Ramazan Dönmez (44), adalet istediklerini belirterek, “Yapmayın dememe rağmen üçü birden bize saldırdı” dedi.

Kırsal Hacıbozlar Mahallesi’nde geçen yıl eylül ayında, Ramazan Dönmez ve kardeşi Bahri Dönmez (50) arasında, vefat eden babaları Adil Dönmez’den kalan arsanın ortak kullanım alanı nedeniyle çıkan tartışmanın kavgaya dönüşerek cinayetle son bulan olayın davasına devam edildi.

Bahri Dönmez’in oğulları Ali (25) ile Aykut Dönmez’in (22) de katıldığı kavgada Ramazan Dönmez’in eşi Çiğdem Dönmez ve bedensel engelli oğlu Olcay Dönmez, ayırmak istedi.

Yaşanan kavgayı bir komşusunun ayırmak için araya girdiği sırada Olcay Dönmez, Ali Dönmez’in kürek darbesiyle yere düştü. Sol omzunda çatlak oluştu. Kavgayı ayırmak isterken, aldığı darbeler sonucu yere düşen ve korunmak için traktörün römorku altına sığınan Çiğdem Dönmez, Bahri ile oğulları Ali ve Aykut Dönmez tarafından darp edildi,

Hastaneye kaldırılan Çiğdem Dönmez yaşamını yitirdi. Adli Tıp raporuna göre, Çiğdem Dönmez’in kesin ölüm nedeninin göğüs altına aldığı bıçak darbesi olduğu tespit edildi.

Olay sonrası jandarmanın gözaltına aldığı Bahri Dönmez ile iki oğlu tutuklanıp, cezaevine gönderildi. Burhaniye’de, 5 Temmuz günü davanın ikinci duruşması 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme tarafından, tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurulan Bahri Dönmez ve oğlu Aykut Dönmez, yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çiğdem Dönmez’i bıçaklayıp ölümüne sebep olan Ali Dönmez’in ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Davanın 3’üncü duruşması, Burhaniye 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Çiğdem Dönmez’in yakınları ve sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Kardeşi ve yeğenlerinin 3 kişi olarak kendilerine saldırdığını söyleyen Ramazan Dönmez, adaletin yerine gelmesini ve sorumluların ceza almasını istediklerini belirterek, “Benim yapmayın dememe rağmen üçü birden bize saldırdı. Eşim hatta, ‘Sizi jandarmaya şikayet edeceğim’ dediği halde saldırdılar. Biz adalet istiyoruz. Eşime bir kişi değil, 3 kişi vurdu. Buna rağmen ikisini tahliye ettiler. Ben buna karşıyım, adalet istiyorum.” dedi.

Çiğdem Dönmez’in kardeşi Bekir Aksu ise “İkinci duruşmada kardeşime saldıran şüphelilerden 2’si mahkemece bırakıldı. Burada müşterek bir saldırı söz konusu. 3 kişinin saldırarak, bir kişinin suçu üstlenmesinden dolayı, 2 kişi tutuksuz yargılanıyor. 3 kişinin aynı anda olayı gerçekleştirmesinin kanıtları ve kendi ifadelerinin çelişkileri ortada.” diye konuştu.

Getirdikleri şahitlerin ifadelerinin birbirini tutmadığını da savunan Aksu: “Hatta keşif sırasında bile hakimin, gözle görülür bir şekilde yalan söylediklerini gördüğü halde sadece tek rapora bakıp, bir kişinin suçu üstlenmesinden dolayı 2 kişi serbest kaldı. Ablamı, Bahri Dönmez ve 2 oğlu bilerek, isteyerek öldürdü. Öncesinde de ‘Öldürürüz, keseriz’ şeklinde tehditleri var. Köy muhtarının da bu yönde ifadeleri mevcut. 14 yaşındaki yeğenimin olayı görüp, anlatmasına rağmen, ifadesi hiçe sayıldı. İfadesi pedagog eşliğinde alınmadı. Jandarma ve savcı ifadeleri kendisi aldı. Psikolojisini hiç düşünmediler ve şuan psikolojisi alt-üst durumda. Yeğenim engelli, ablamın destekleriyle iyileşmeye başlamıştı. Her şeye rağmen derslerinde de son derece başarılı. Şuan okul açıldı ve tek başına kalacak. Biz, elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Sil Baştan Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Ayşegül Küçükafacan da şunları söyledi: “Çiğdem Dönmez’in hunharca katledilmesi olayı için buradayız. Aileyle uzun zamandır yakın olarak görüşüyoruz. Çiğdem Hanım’ın 2 çocuğu vardı. Ailenin şu anda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının desteğine ihtiyacı var. Kadını koruyamadık, kovuşturmayı düzgün yapalım. Bu anlamda da hakimlerin ellerini vicdanlarına koyarak, adil kararlar vermesini bekliyoruz. Aile ve çocuklar için çok üzgünüm”.

Duruşma kasım ayına ertelenirken, Ali Dönmez’in ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete