Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün Seçtikleri"Torbacı" operasyonunda 34 şüpheli yakalandı

“Torbacı” operasyonunda 34 şüpheli yakalandı

Edremit Körfezi'nde uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yapıldığı yönündeki istihbaratı değerlendiren Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 34 şüpheliyi yakaladı, firari 5 şüphelinin yakalanması için de çalışmalarını sürdürüyor.

-

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, jandarma tarafından yapılan istihbarat çalışmalarında 39 şüphelinin Edremit’te uyuşturucu madde bulundurduğu ve ticareti yaptığı tespit edildi.

“Torbacı” kod adı ile gerçekleştirilen operasyonda 39 şüpheliye ait 41 farklı adreste İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan İstihbarat, KOM ve İlçe Jandarma Komutanlıklarınca 300 personelin katılımı ile eş zamanlı baskın düzenlendi.

Yapılan operasyonda; 34 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken jandarma ekipleri, 5 firari şüphelinin yakalanması için de arama çalışmalarına devam ediyor.

Yapılan aramalarda; 112 gram metamfetamin, 1.350 gram kubar esrar, 5 kök kenevir bitkisi, 34 uyuşturucu kullanma aparatı, 23 sentetik uyuşturucu hap, 7 tabanca ve şarjörü, 55 fişek, 10 av tüfeği, bu tüfeklere ait 57 fişek 2 hassas terazi, 2 bıçak, 1 toma makinası ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcılığının talimatı le ele geçirilen malzemelere el konuldu. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 34 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete