Perşembe, Mart 28, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriBURHANİYE’DE 4 BİN KİŞİLİK İFTAR

BURHANİYE’DE 4 BİN KİŞİLİK İFTAR

-

Burhaniye Belediyesi ilçe meydanında yaklaşık 4 bin kişilik iftar düzenledi.
Balıkesir’e bağlı Burhaniye Belediyesi Kadir Gecesi’nde Cumhuriyet Meydanında iftar yemeği düzenledi. Yaklaşık 4 bin kişinin katılarak oruçlarını açtığı iftarda, dayanışma ve kaynaşmanın en güzel örneği yaşandı. İftar programında konuşan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Burhaniye’mizde Ramazan ayının bereketiyle birlikte, 2 yıl sonra hep beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kadir gecesinde Burhaniyelileri bir araya getirelim dedik. Çünkü 11 ayın sultanı Ramazan Ramazanın da sultanı Kadir Gecesi. 3 gün sonra Bayramı idrak edeceğiz. Sevgili hemşehrilerimin, tüm Burhaniyelilerin başta Kadir gecesini daha sonra da Ramazan Bayramlarını kutluyorum ”dedi.
Cumhuriyet Meydanı ve meydana bağlı cadde ve sokaklarda kurulan iftar masalarının dolduğu iftar yemeğine Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Mustafa Kıraç, Gazi ve Şehit aileleri, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alim Burak Çelebi, Emniyet Müdürü Yasin Dikmetaş, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve basın mensuplarının yanı sıra 4 bine yakın vatandaş katıldı.
Havanın güzel olmasıyla birlikte iftara saatler kala tüm masaların dolduğu alanda ilçe sakinleri birlikte komşuluk ve muhabbet havası yaşadı. 5 ayrı noktada yemek dağıtımının yapıldığı programda vatandaşlar Kadir Gecesinde Burhaniye Müftüsü tarafından yapılan dualarla iftarlarını yaparak oruçlarını açtı.
Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in masaları ziyaret ederek gelen misafirlerle tek tek ilgilendiği yemekte tasavvuf müziği eşliğinde vatandaşlar iftarlarını yaparak muhabbet etti.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete