Cumartesi, Temmuz 27, 2024
Ana SayfaEditörün SeçtikleriBayram öncesi havadan, karadan sıkı denetim

Bayram öncesi havadan, karadan sıkı denetim

-

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Ramazan Bayramı öncesinde oluşan yoğunluk dolayısıyla havadan ve karadan trafik uygulaması yapıldı, sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Balıkesir Valisi, Hasan Şıldak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, ilçe kaymakamı Ahmet Odabaş ve ilçe emniyet müdürü Burak Lehimer’in katılımı ile Balıkesir- Çanakkale kara yolu Edremit Vakıflar önünde trafik uygulaması yapıldı.

Havadan polis helikopterinin de destek verdiği denetimlerde sürücü ve trafikte bulunan vatandaşlara uyarılarda bulunduklarını belirten Şıldak: “Buradaki amacımız yoğun bayram trafiğinde, bayram tatilinin başlangıç aşamasından itibaren uyarılar yaparak vatandaşlarımızın her hangi bir kaza yaşamadan sağlıklı, emniyetli bir şekilde trafikte yol almalarını sağlamak, onlara uyarıda bulunmak, farkındalık oluşturmaktır.” dedi.

İçişleri Bakanlığının çeşitli kampanyalarla farkındalık oluşturduğunu aktaran vali Şıldak: “Bu kampanyalarda kullanılan sloganlarda ‘Trafikte her yıl daha iyiye’, ‘Kırmızı düdük’, ‘Kemerim hep aklımda’, ‘Yayalar kırmızı çizgimiz’, ‘Yol ver hayata’, ‘Bir hareketin bakar hayata’ ve bugün de vatandaşlarımıza ‘Bayramım kemerli olsun’ diyoruz. Edremit girişinde Balıkesir- İzmir – Edremit üzerinden Çanakkale’ye transit akışı sağlayan bu yoğunlukta çok sayıda aracı durdurarak onlara bilgilendirmede bulunduk.” diye konuştu.

Balıkesir ili genelinde vatandaşların bayramı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri amacıyla bir çok tedbir aldıklarını ifade eden Şıldak, başta asayiş ve trafik tedbirleri olmak üzere bütün birimlerin bugün sabah saatlerinden itibaren tedbirlerin uygulanmaya konulduğunu anımsattı.

Bayram öncesi ve bayram boyunca il genelinde 735 asayiş ve trafik ekibi olmak üzere her gün için planlanan programa göre 615 alanda toplam 2108 görevli bulunacağını vurgulayan Şıldak: “Bütün bu tedbirler vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için.Yoğun bir trafik olacak. Havaların ısınmasıyla birlikte erken bir yaz tatili moduna girdi insanlarımız. Lütfen emniyet kemerimizi takalım, arka koltukta bulunan yolcularımız için de muhakkak emniyet kemeri takalım. 12 yaşından küçük çocukları kesinlikle ön koltukta bulundurmayalım, bebek konumundaki çocuklarımızı da bebek koltuğunda emniyetli bir şekilde taşıyalım.” diyerek vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Şıldak ve beraberindekiler durdurulan otomobilde bulunanların bayramlarını kutlayarak çeşitli hediyeleri verdiler. Araçlardaki çocuklarda oyuncak hediye edildi.

- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete