Pazartesi, Nisan 29, 2024
Semercioglu Zeytincilik
Ana SayfaEditörün SeçtikleriSanatçı Ali Ekber Çiçek, vefatının Edremit'teki kabri başında anıldı

Sanatçı Ali Ekber Çiçek, vefatının Edremit’teki kabri başında anıldı

-

Türk Halk Müziği ve TRT sanatçısı Ali Ekber Çiçek’in vefatının 16’ıncı yılı dolayısıyla Balıkesir’in Edremit ilçesindeki kabri başında anma etkinliği düzenlendi.

Tahtakuşlar Mahallesi’nde Edremit Belediyesince yapılan programda konuşan belediye başkanı Selman Hasan Arslan, 16 yıl önce Türkiye’nin çok önemli bir değerini kaybettiğini belirtti.

Arslan: “Ali Ekber Çiçek, türkülerin ve sazın ustası, hepimiz için çok önemli bir değerdi. Aradan 16 yıl geçmesine rağmen hala kabri başında bu kadar seveni toplanıp türkülerine eşlik ediyorsa, aramızda olmayan bir çok seveni kendisini anıyor ‘Ali EkberÇiçek’i unutmadık’ diyebiliyorsa, bedeni fani dünyada olmayışı, öldüğü anlamına gelmez.” dedi.

Arslan, Ali Ekber Çiçek’in geride bıraktığı eserler ile ölümsüz olmayı başarabildiğini ifade etti.

Ali Ekber Çiçek’in kızı, Türk Halk Müziği sanatçısı Ebru Çiçek de AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının büyük olduğunu ancak sevenleriyle paylaştıkça azaldığını söyledi.

Çiçek, çok yoğun duygular yaşadığını belirterek, “Babamın hep bütünleyici, birleştirici olması ve hala da burada bir arada olmamız o kadar mutlu ediyor ki beni. Herkes gönülden geliyor severek, hissederek, duyarak. Hep babam diyordu; ‘Emeklerim boşa gitmemiştir değil mi?’ diye. Hiç boşa gitmemiş. O yüzden de hep beraberiz. Zor oluyor benim için bu dönemlerde konuşmak. Hep bir arada olmamız vesilesiyle çok daha güçlü hissediyorum kendimi ama acım çok büyük.” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Edremit Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ahmet Cumhur Dokur, belediye olarak büyük ozan Ali Ekber Çiçeği 16’ıncı ölüm yıldönümünde dostlarıyla, sevenleriyle, kızıyla andıklarını ifade etti.

Yöresel halk müziği sanatçısı ve Ali Ekber Çiçek’in yakın arkadaşı Adil Asker Yıldız da merhumun, evrensel kişiliğiyle herkese ışık olmaya çalışan bir kişi olduğunu dile getirerek, “Bugün Ali Ekber ağabeyimin ebediyete intikal edişinin 16’ıncı yılı oldu. Çok çok uzun yıllar oldu ama türküleriyle, gönlüyle, sanatıyla, dostluğuyla aramızda yaşıyor. Ali Ekber Çiçek ölmedi. Binlerce yıl yaşayacak tür

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
- Advertisment - YURT LOJİSTİK Gazete